XS
SM
MD
LG

"Želja" godinu dana bez takmičenja, pa kreće od "beton lige"!
RKŽelezničar---Vanja-Keser.jpg
Niški klub u finansijskom ambisu; foto: Vanja Keser

Zbog nemogućnosti da plati suspenziju Arbitražne komisije Rukometnog saveza Srbije od 2 miliona dinara Rukometni klub Železničar iz Niša neće dobiti licencu za takmičenje u Super B ligi, pa se godinu dana neće takmičiti, a naredne sezone krenuće od trećeg ranga takmičenja.

Račun niškog kluba je u blokadi skoro 2 godine, na današnji dan iznosi 11.700.000 dinara, a dug prema bivšim rukometašima Bećireviću i Radončiću od 2.000.000 dinara je u ovom trenutku bila nepremostiva prepreka za posrnulog rukometnog giganta.

Ako u narednih 24 ili 48 sati ne nađemo novac - zbogom, prijatno. “Želju” će u drugoj ligi zameniti Novi Pazar, što je mislim Upravni odbor Zajednice Superigaša već odobrio - istakao je sportski direktor kluba Slobodan Cobi Milosavljević.

Kako Milosavljević kaže, ovo neće značiti katanac na klub, već samo jednogodišnja pauza u svim takmičenjima.

Nećemo se takmičiti ove sezone, pa ćemo naredne krenuti od trećeg ranga, a to ne znači katanac - jasan je on.

Ostaje da se vidi da li će u narednih godinu “Želja” uspeti da se pre svega izbavi iz finansijskog kolapsa, a onda temeljnim promenama na svim organizacionim nivoima da “od nule” krene sa ozdravljenjem i povratkom na rukometnu mapu Srbije.

Podsetimo, “Želja” je u svojoj istoriji 6 puta osvajala trofej nacionalnog Kupa, poslednji put 2014. godine u krcatom Čairu, a jednom je poneo zvanje i vicešampiona zemlje. Najveći uspeh na evro-sceni niški tim imao je u sezoni 1977/78. kada je igrao finale Kupa pobednika kupova.