XS
SM
MD
LG

"Musketari" u novom izdanju

Odbojkaši kraljevačke Ribnice završili su treću nedelju rada pripremajući se za novu takmičarsku sezonu. Pod komandom Boška Mačužića i njegovog saradnika, kondicionog trenera Vladimira Adamovića radi petnaest igrača koji se bore za dres kluba iz Toplice Milana. U odnosu na prošlu sezonu tim je neznatno promenjen.

Okupili smo se na vreme, svi na koje računamo su od prvog dana u pogonu, ali daleko od toga da smo kompletirali tim za novu sezonu. Ribnicu su napustili Marko Adamović i Branislav Seizović, dok su novi članovi dvadesetogodišnjaci, primač servisa Bane Nenadić iz Užica i libero Stefan Savić iz Beograda. Pozicija primača servisa nije popunjena, tražimo još jednog igrača na tom mestu, dok ostale pozicije smo popunili iz sopstvenih redova, u skladu sa tradicijom Ribnice i odbojke u našem gradu – naglašava Boško Mačužić trener Ribnice.

Strateg „musketara“ potencira još jedan kadrovski problem?

Stefan Okošanović, naš korektor, je najveća nepoznanica. NjEmu je istekao ugovor, naša je želja da ga zadržimo, a njegovi su planovi malo drugačiji. Tražio je klub u inostranstvu, bilo je interesovanja i naših superligaša, ali za sada ništa se nije dogodilo. On redovno trenira sa nama i njegov ostanak u Ribnici od ogromnog je značaja za tim. U slučaju da napusti Kraljevo, moraćemo da dovedemo i jednog korektora, što bi takođe mogao da bude problem.

„Musketari“ kompketan pripremni period sporovode u svom gradu.

Nismo u poziciji da idemo negde, dakle štednja je jedan od razloga, ali i činjenica da u Kraljevu imamo apsolutno sve uslove da se dobro spremimo. Zadovoljan sam kako momci rade, vidi se da su željni afirmacije i svesni šta se od njih očekuje i traži u ovom klubu. Momci koji su prošle sezone bili debitanti sada su iskusniji za jednu godinu superligaškog igranja i ovo je sezona kada od njih možemo da očekujemo da odigraju zapaženu ulogu.

Superligaš iz grada na Ibru ima jasne ambicije, uskladu sa finansijskom situacijom i kvalitetom tima.

Naš cilj i ove sezone biće opstanak u ligi, jer ekipa je mlada, neiskusna i trenutno smo u grupi timova koji će se boriti da zadrže supeligaški status. Naravno, ne želimo prošlogodišnji scenario kada smo do opstanka stigli u poslednjem kolu. Sada želimo to da ostvarimo ranije i da mirnije odigramo završnicu sezone. To je lako reći, na terenu nas dosta toga čeka nepredviđenog, ali sam uveren da ćemo biti spremni za sva iskušenja. Teško je govoriti o planovima, jer sve ekipe još nisu završile selekciju igrača, tu može uvek da dođe do promena,a svaka sezona donese i po neko iznenađenje. Voleo bih da ove sezone Ribnica prijatno iznenadi – u svom stilu zaključuje Boško Mačužić trener Ribnice, strateg sa najdužim neprekidnim stažom u našoj superligi.

Ribnica će prve kontrolne utakmice odigrati drugog vikenda septembra,a po rečima prvog trenera, utakmica će biti dovoljno da bi se došlo do prave forme za početak nove sezone.

 

 

Za sezonu sa više aplauza - odbojkaši krljevačke Ribnice