XS
SM
MD
LG

Šahisti Bukovika pobednici prve seoske šahovske Olimpijade Šumadije

 

Bukovičani pobednici seoske šahovske Olimpijade Šumadije

U cilju afirmacije šaha, Šahovski Savez Šumadije organizovao je u Bukoviku nadomak Aranđelovca , 07.08.2016.godine , prvu seosku šahovsku Olimpijadu. Po ranije utvrđeni propozicijama takmičenja pravo nastupa imali su isključivo žitelji 7 sela , učesnika prve olimpijade , a čiji su meštani ili oni koji su rođeni u njima prijavili šahiste za ovo takmičenje.

Konačan plasman ekipa na prvoj seoskoj šahovskoj Olimpijadi Šumadije

Prva seoska Šahpvska Olimpijada Šumadije bila je podeljena u dva dela od kojih je ekipno takmičenja okupilo šahiste koji su igrali po pravilima FIDE, 7 kola, tempo po igraču iznosio je 15 minuta a ekipu su činili tri (3) igrača + rezerva koja nije bila obavezna , kao i pojedinačni brzopotezni turnir.

Odlična organizacija prvog okupljanja šahista u okviru seoske Olimpijade Šumadije

Titulu pobednika prve seoske olimpijade Šumadeije odnela je ekipa domaćina , Bukovika ispred drugoplasirane ekipe Kutlova dok su treće mesto zauzeli šahisti Stragara. Od četvrtog do sedmog mesta plasirali su se šahisti druge ekipe domaćina , maršića , mascara i Brnjice.

Veliki broj mladih šahista okupio se u Bukoviku-ekipa Maskara

Pobednik pojedinačnog brzopoteznog turnira je takmičar Bukovika Radiša Takovac a i druga i treća pozicija takođe su pripale domaćinu Željku Đurovcu i Bošku Veličaninu.

Prilog Regionalne Radio Televizije "Sunce" iz Aranđelovca

Izveštaj sa ovog takmičenja možete pronaći i na sajtu Šahovskog Saveza Šumadije:

http://sumadijachess.com/archives/14029" http://sumadijachess.com/archives/14029 

Pojedinačni plasman na brzopoteznom turniru