XS
SM
MD
LG

U subotu, posle osam godina, "beli" ponovo u Prvoj ligi

Sutra počinje prvenstvo Prve lige Srbije. Sutra počinje prvenstvo koje se  čekalo osam godina . Radnički je u sezoni 2007-2008. godina ispao iz tadašnje Prve Telekom lige Srbije i od tada čudnim, fudbalskim stazama, krivudavim, pokušavao da se vrati ,,svojoj kući,, Kako se protiv jačeg i moćnog, van fudbala, naravno,  nije moglo, ,beli,,su čekali punih osam godina i 28. maja, pobedivši u upravo u Jagodini, ekipu Tabana, u čistoj fudbalskoj igri, uspeli konačno da se vrate medju timove kojima i pripadaju!

Ono što je u ovom trenutku, na dan uoči starta, bitno reći to je, da se u Pirot vratila prava fudbalska atmosfera, da će mnogi sutra put Jagodine, da je Marjan Živković dugo i predano radio i ukomponovao dobar tim i da će ,,beli ,, sutra na noge izuzetno cenjenom bivšem prvoligašu , timu Jagodine. 

Interesantno je pomenuti da je u godini kada je Radnički ispao iz Prve lige, Jagodina počela da ,,raste,, osvojila drugo mesto u Prvoj ligi i 2008-2009. debitovala kao superligaš. Dugo i uspešno. Stigla je i do Evrope! Izgradjen je moderan Stadion, Klub je ozbiljno organizovan i to je omogućilo da godinama u Super ligi , Jagodinci budu Klub i ekipa za primer. Svaka čast Goranu Milanoviću i negovim saradnicima!!!

Ovu najavu, posle osam godina zamišljali smo drugačije. Želeli smo, kao i godinama ranije, kao i prošle sezone,  da svemu damo ,,dušu,, da vidite trening fudbalera, čujete njihov ,,dah,,   raspoloženje, da medju ljubitelje fudbala neki od aktera pošalju svoju poruku o prvoligaškom startu, koju su dugo čekali.        

Nažalost nema ,,duše sa terena,,!

Čelnik, kome je očigledno birokratsko shvatanje vodjenja jednog velikog Kluba način razmišljanja, a užasna želja da onemogući Naxi Plus radio i Portal Plus online da urade svoj posao na način kako su to ljubitelji fudbala navikli, izdao je naredjenja u  16 tačaka, u kojima se indirektno obračunava . Ili tako želi da nas izravna sa onima kojima je Stadion kraj Nišave daleko, kojima treninzi Radničkog nisu značajni , jer tokom popodneva, avaj, imaju pametnija posla, i koji na ,,kancelarijski način,, žele da obrade temu, koja se gromko zove RADNIČKI  SE U SUBOTU VRAĆA U PRVU LIGU!     Ilustracije radi, koliko li je izjava Mesija i Ronalda objavljeno  sa Nou kmapa ili Santijago Bernabeua. Sa Stadiona kraj Nišave ,  Marko Mančić, Denis Ristov i ostali ne mogu da govore. Ulaz na atletsku stazu novinarima je zabranjen! Smo još nedostaju bodljikave žice.

Loše za početak, za gospodina čelnika!!!

Citiramo delove iz "Njegovog  fudbalskog zakonika"!!

Na 13. sednici UO, FK "Radnički", održanoj 22. jula jednoglasno je usvojeno Uputstvo koje bliže definiše saradnju sa medijima, kako tokom sezone ne bi dolazilo do nepotrebnih nesporazuma.
- Do 15. avgusta svaka medijska kuća je dužna da podnese prijavu za akreditovanje medija.  Prijave koje budu podnete nakon 15.avgusta neće biti razmatrane.

-  Najava svake predstojeće utakmice biće na KZN, svakog četvrtka u prostorijama kluba, ispred "pres zida" sa logom sponzora. Vreme održavanja KZN biće određeno svake srede.

- Praćenje treninga od strane medija je dozvoljeno, ali isključivo sa tribina. Nije dozvoljen ulazak novinara na teren, oko terena i praćenje treninga sa klupe za rezervne igrače i trenere.

-  Snimanje treninga je dozvoljeno na početku treninga, prilikom izlaska igrača na teren i tokom zagrevanja

- Svakome ko izrazi neslaganje sa ovim pravilnikom, neće biti omogućen pristup utakmicama i pored odobrene akreditacije.

- Akreditovani predstavnici medija se obavezuju da će se ponašati u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru i Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama. U protivnom, akreditacija prestavniku medijske kuće može biti oduzeta.

FK "RADNIČKI" Pirot

 

Sva sreća što su Marjan Živković i momci koji igraju za ,,beli tim,, bolji od pomenutog birokrate i što će činiti sve, bez obzira na prateće gafove da svoj Klub predstavljaju na najbolji način !

Što se nas tiče,  biće!  Biće deirektnih radio prenosa, biće izveštaja na Portalu Plus online ,,iz minuta u minut,, na najčitanijem sportskom Portalu Srbija sport .net i na najgledanijoj sportskoj televizi SOS kanalu.  Znaće , čuće i videće Srbija sve što je bitno o Radničkom.

Prepreke neće biti! Ako su nas nekada po Kosovu i još nekim terenima Srpske lige , minulih godina, jurili , otimali kameru, zabranjivali radio prenose, neće valjda u rodjenom gradu!!!

Mi ćemo raditi , jer je ljubav mnogo jača! Prema Pirotu, prema Piroćancima, prema Radničkom. Uostalom, profesija je duga 4o godina. I pamtimo i bolje predsednike i jače protivnike u Pirotu i mnogo , mnogo poznatih fudbalera. I niko nam nije  zabranio!  Nijedan raniji predsednik, nijedan trener, nikada nije rekao da ne možemo da ,,nagazimo,, atletsku stazu dok traje trening. Uostalom evo  dela ,,Dušanovog fudbalskog  zakonika,, u vidu naredbi predsednika Upravnog odbora FK Radnički.  Uloga medija , je gosn čelnik, veoma, veoma značajna za afirmaciju fudbala i Radničkog!!!

Nismo mi od juče znamo šta se može u Prvoj ligi. Nešto malo više od 30 godina živeli smo i radili tamo. Sa Radničkim naravno!

A sad evo i njegove birokratije. Kolega Ljubiša Stojanović bio je u prostorijama Radničkog i tamo snimio izjave .

 Najpre Marjan Živković, šef Stručnog štaba.

 Kapiten Marko Mančić

Utakmica počinje u 17,30 minuta na predivnom Gradaskom stadionu u Jagodini. Zahtev za akreditacije je poslat. Radićemo naravno prenos na Naxi Plus radiju i javljati  ,,iz minuta u minut,, na Portalu Plus online. Nešto kasnije sve to na Portalu srbija sport.net.  U utorak na SOS kanalu!!

 Srećno ,,beli,,!


30 .kolo Prva liga Srbije
Inđija 2 : 0 Mačva
Bežanija 4 : 1 Sloboda
Dinamo 3 : 3 Zemun
Jagodina 3 : 1 Proleter
Budućnost 3 : 0 Radnički
OFK Beograd 5 : 2 Kolubara
Sindjelić 3 : 2 OFK Odžaci
ČSK Pivara 1 : 2 BSK Borča
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mačva (-1) 30 19 6 5 62
2 Zemun 30 17 10 3 61
3 Sloboda 30 15 9 6 54
4 Inđija 30 14 6 10 48
5 Bežanija (-1) 30 12 12 6 47
6 Radnički 30 12 7 11 43
7 Jagodina 30 12 5 13 41
8 Dinamo 30 10 9 11 39
9 Sindjelić 30 8 13 9 37
10 Budućnost 30 10 7 13 37
11 Proleter 30 9 9 12 36
12 ČSK Pivara 30 8 11 11 35
13 Kolubara 30 7 11 12 32
14 BSK Borča (-1) 30 9 6 15 32
15 OFK Odžaci 30 6 8 16 26
16 OFK Beograd 30 3 9 18 18