XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Golubinci se ponose novom kuglanom

GOLUBINCI, 10. jul (Info centar).- Golubinci, selo na sedam kilometra od Stare Pazove, dobilo je, nedavno, novu kuglanu, koju su na svečan način, pre početka revijalnog meča Jadran Golubinci – „Srbija – kombinovani tim“ otvorili Radovan Šunjka, predsednik Kuglaškog saveza Vojvodine i Mirko Peršić, predsednik Kuglaškog kluba Jadran iz Golubinaca.

- Čestitam svim ljubiteljima kuglanja u Golubicima i okolini na ovom divnom objektu, koji će, uveren sam, pomoći da se naš sport još više razvija – istakao je u pozdravnoj reči Radovan Šunjka, koji je u ime Kuglaškog Saveza Srbije i Kuglaškog saveza Vojvodine uručio domaćinima i kugle za pionire, kao i prigodne suvenire KSS.- Uroš Dragojlović predsednik KS Srbije je službeno bio sprečen da vas pozdravi, pa vam, u njegovo i svoje ime, želim mnogo sportskih uspeha i da se ostvari san mnogih generacija kuglaša iz Golubinaca da vam klub, u dogledno vreme, zaigra u Super ligi Srbije.

Mirko Peršić, predsednik kluba Jadran iz Golubinaca je istakao da je ova sezona za pamćenje, jer je, uz novu kuglanu u Sportskom centru Golubinci, selo dobilo i vojvođanskog prvoligaša, pošto se Jadran osvajanjem prvog mesta u Drugoj vojvođanskoj ligi, plasirao u viši rang!

- Novu takmičarku sezonu dočekujemo sa velikim ambicijama, cilj je da osvojimo prvo mesto u Prvoj vojvođanskoj ligi i plasirano se u Prvu ligu Srbije – Vojvodina koja je odskočna daska i za Super ligu Srbije. Imamo dobar tim koji se dokazao u drugoligaškim okršajima, nadam se da ćemo ciljeve ostvariti. Došao nam je Branislav Ćetojević iz rumskog Slovena. Dugujemo ogromnu zahvalnost Opštini Stara Pazova, posebno predsedniku Đorđu Radinoviću i njegovom pomoćniku i poslaniku u Skupštini Vojvodine Goranu Saviću, na izuzetnoj odluci u gradnji kuglane na kojoj će igrati i vojvođanski drugoligaš klub Golubinci, kao i superligaš ženska ekipa Slovena iz Rume. Već imamo najavu da će na treninge dolaziti i klubovi iz okoline, a jedno vreme, posle početka rada kuglane, drage gošće na treninzima bile su nam i prvotimke beogradskog Pobednika – naglasio je Mirko Peršić.

Kuglana je, inače, počela da radi u februaru ove godine. Zvanični rekordi su 621 čunj (Dragan Vukelić, mart 2016) i 3.375 čunja (Jadran, februar 2016).

U revijalnom meču, slavila je selekcija „Srbija — kombinovani tim“ sa 50 čunjeva razlike i 5,5:2,5 u igračkim poenima. Igrači utakmice, ujedno i najbolji u svojim ekipama, bili su Miodrag Pavlović iz Jadrana i Saša Juhas iz „Srbije – kombinovani tim“ sa po 593 čunja. Oni su u direktnom duelu podelili poen jer je bilo i 2:2 u setovima, stim što je Juhas imao „čišćenje“ 207 čunjeva. U ekipi gostiju igrao je Igor Kovačić, najbolji mladi kuglaš sveta, reprezentativac Srbije, najtrofejniji igrač Šampionat sveta u Novigradu u maju sa sedam medalja između ostalih sa svetskim zlatom za seniore u kombinaciji i dve seniorske bronze – sprint i pojedinačno. Osvojio je i četiri juniorske medalje – zlato u ekipi kao i tri srebra – u tandemu sa Kličarićem sa svetskim rekordom, pojedinačno i za kombinaciju.

REVIJALNI MEČ: JADRAN GOLUBINCI – „SRBIJA – KOMBINOVANI TIM“ 3.250:2.290 (2,5:3,5). Rezultati igrača: Bogoljub Bežanović - Radovan Vlajkov 0:1 (544:575, 0:4), Miodrag Pavlović - Saša Juhas 0,5:0,5 (593:593, 2:2), Branislav Živanović - Marko Antić 1:0 (404, igrala zamena Zdravko Peršić 116, ukupno 520:522, 2,5:1,5), Branislav Ćetojević - Stevan Vidojević 1:0 (560:510, 3:1), Predrag Opačić - Igor Kovačić 0:1 (263, igrala zamena Zoran Crnobarac 240, ukupno 503:564, 2:2), Dragan Opačić - Ženjko Miličević 1:0 (530:526, 2:2).