XS
SM
MD
LG

Zajedno do ozdravljenja Amile

Odbojkašica Modriče, Amila Gopo - Lojić, doživjela je tešku povredu ukrštenih ligamenata na četvrtfinalnoj utakmici plej-ofa protiv banjalučkih odbojkašica BL Voleja, 19. marta ove godine.

Pošto je operacija izuzetno skupa i zahtjevna, njen klub i grad Modriča organizovali su humanitarnu utakmicu pod motom "Gopo na teren", sa Amilinim bivšim klubom Kulom iz Gradačca na kojoj su prikupljena sredstva za operaciju.

Inače, Amila Gopo - Lojić je standardna reprezentativka odbojkaške reprezentacije BiH i jedna od najboljih odbojkašica ovih prostora. Nakon teške povrede Amila se, kako kaže, sada bolje osjeća.

"Bolova je sve manje, pokreti koljena su ograničeni, idem na fizikalne terapije i čekam tu operaciju koja bi trebala biti krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca. Očekujem da bi mogla početi sa treninzima za pet-šest mjeseci. Sigurno ću se vratiti  na parket u dresu Modriče", rekla je Amila koja je prisustvovala utakmici.

I GRADAČAC UZ AMILU

U modričkom klubu su odmah reagovali i pokrenuli akciju da se sakupe potrebna sredstva za operaciju koja će se obaviti u privatnoj klinici u Tešnju ili Novom Sadu najranije za dvadesetak dana. Dogovorena je humanitarna utakmica između Modriče i bivšeg Amilinog kluba, Kule iz Gradačca. I iz ovog kluba su spremni pomoći sjajnoj odbojkašici.

"Pošto se radi o skupoj operaciji, a klub u ovom trenutku nije u takvoj finansijskoj situaciji da može sam izdvojiti potrebna sredstva, odlučili smo se na humanitarnu utakmicu. Zadovoljan sam odzivom i gledalaca. Osim toga, prijatelji kluba su kupovali na desetine ulaznica ali učestvovali u ovoj akciji i pojedinačnim donacijama. Gopo je zaslužila svu pažnju koju joj u ovom trenutku pružamo jer je ona  jedan sjajan čovjek i sportista", kaže Jovan Mišić, predsjednik ŽOK Modriča.

Andrija Vidović, sekretar OK Kula iz Gradačca, u kome je prethodnih sezona Amila igrala, kaže:

"Naš klub se odmah uključio u akciju, došli smo na utakmicu, kupili smo svi po više ulaznica, bilo je i drugih donacija i spremni smo i na druge vidove pomoći ukoliko bude potrebno. Zato ćemo biti stalno u kontaktu sa našim prijateljima iz Modriče", kaže Andrija.

ODUŠEVILA SVE U MODRIČI

Svojom igrom i odnosom prema dresu koji nosi Amila je oduševila sve u Modriči. Za samo par mjeseci, Amila je utisnula dubok trag u istoriju ženske odbojke u Modriči.

"A joj, šta reći o Amili osim da je sjajan čovjek, drug, prijatelj, odbojkašica. Da se ona nije povrijedila, vjerujem da bismo se sada borile za finale. Kad smo mi padale u utakmicama, tu je bila Amila da se bori za svaku loptu, da nas bodri. Ovo se ne treba desiti nikome, a najmanje je to zaslužila Amila, ali i to je na žalost sastavni dio sporta",  priča o saigračici Dragana Ilić - Vujanić, kapiten ŽOK Modriča.

Prema informacijama iz modričkog kluba na humanitarnoj utakmici prikupljena su sredstva u iznosu od oko hiljadu i po evra, što bi trebalo biti dovoljno za operaciju. Na kraju recimo da su u utakmici u kojoj rezultat nije bio bitan slavile gošće iz Gradačca sa 3:0.  

ŽOK MODRIČA - OK KULA 0:3 /20:25, 15:25, 16:25/

Sportska dvorana u Modriči.
Gledalaca: 600.
Sudije: Bojan Lazić i Nemanja Mićić (oba iz Modriče).

MODRIČA: Sabljić, Božić, Zuber, Mitrović, Maksimović, Drinić, Zeljković, Bozoljac, Vujanić, Savić, Ćešić, Huseinbašić, Filipović. Trener: Đorđe Milošević.
 
KULA: Bakmaz, Radović, Mandžukić, Hadžić, Radišković, Knežević, Lazarević, Čvoro, Mujkanović, Džodžaljević, Mačak, Lipovac, Rajić. Trener: Emina Taletović.

 (Autor: Slađan Jeremić)


BL Volley 3 : 0 Bihać Preminger
Radnik 0 : 3 Bimal Jedinstvo
Modriča 3 : 0 Bosna
Kula Gradačac 3 : 2 Gacko
Derventa 0 : 3 Sloboda Tuzlafarm
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Gacko 18 16 2 50
2 Bimal Jedinstvo 18 16 2 47
3 Kula Gradačac 18 16 2 47
4 BL Volley 18 11 7 33
5 Modriča 18 11 7 31
6 Sloboda Tuzlafarm 18 6 12 20
7 Radnik 18 6 12 17
8 Derventa 18 4 14 13
9 Bihać Preminger 18 3 15 9
10 Bosna 18 1 17 3