XS
SM
MD
LG

Sestre Savanović, kao braća Vujović

Ubedljivom pobedom nad Jagodinom, fudbalerke Vojvodine plasirale su se u ¼ finale Kupa Srbije i tako uspešno započele drugi deo takmičarske sezone. Utakmica je odigrana na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Jagodini, po izuzetno lošim vremenskim uslovima, koji nisu sprečili obe ekipe da prikažu dinamičnu, zanimljivu i fer igru u kojoj su Novosađanke opravdale epitet favorita.
Trener Vojvodine, Nemanja Savić, imao je personalnih problema sa sastavom tima, jer su standardne prvotimke, Ivana Trbojević i Ivana Malijar, noć pred polazak u Jagodinu, imale visoku temperaturu. Obe igračice su susret počele sa klupe, a njihova mesta na terenu, zauzele su Marija Kovačević i Sara Savanović.

Foto: Tatjana Perenčević


Od prvog zvižduka sudije Ane Minić, Novosađanke su preuzele sve konce igre u svoje ruke i već posle nepuna dva minuta, propustile prvu kolosalnu šansu za vođstvo. Adrijana Delić je prošla po desnoj strani, odigrala povratnu loptu na nekih desetak metara po sredini gola Jagodine, a Marija Jonović , šutirala iz prve, ali za koji centimetar pored leve stative.
Težak teren više je odgovarao domaćoj ekipi koja se orijentisala, isključivo na odbranu svoje mreže, dok su gošće napadale svim raspoloživim snagama. Nekoliko puta su igračice u crveno-belim dresovima bile nadomak postizanja pogotka, no njihovi pokušaji su bili izblokirani ili su lopte išle van okvira gola.
Tri puta su odbrambene igračice Jagodine telima spasavale svoju mrežu nakon udaraca Kolarićeve i Vukčevićeve, a po jednom su, svoje udarce sa distance, isprobale sestre, Sara i Aleksandra Savanović.
Konačno, u 36. minutu, Vojvodina dolazi do zasluženog vođstva. Aleksandra Savanović je sjajno šutirala sa dvadesetak metara, lopta je na svom putu prvo pogodila prečku i od nje se odbila u mrežu. Ovaj gol je dao krila crveno-belim devojkama koje su u drugom poluvremenu prikazale još bolju i efikasniju igru.
Samo što je počeo drugi deo igre, Novosađanke su duplirale svoju prednost. Kapiten, Adrijana Delić je odradila najveći deo posla, utrčala je u kazneni prostor, obišla domaću čuvarku mreže, potom uposlila usamljenu Saru Savanović, kojoj je preostalo samo da prosledi loptu u nebranjenu mrežu.
Osam minuta kasnije, Delićeva je precizno gađala sa ivice šesnaesterca, a golman Jagodine loše procenila let lopte, koja je svoj put završila u donjem levom uglu za 0 : 3. Crnogorska reprezentativka, Maja Mićunović, mogla je svoj uspešan debi u dresu Vojvodine ukrasiti golom. Nakon jednog kornera sa leve strane, koji je izvela Aleksandra Savanović, Mićunovićeva je bila najviša u skoku, ali nije zahvatila loptu glavom kako je želela pa je lopta otišla kraj leve stative.


Pred sam kraj susreta, Voša je sa još dva efektna pogotka, zapečatila sudbinu Jagodine. Još jednom je Adrijana Delić bila precizna sa ivice kaznenog prostora, a koji minut kasnije, Dunja Trajković je „precrtala“ gol Saške Savanović. Sevnula je bomba sa dvadesetak metara, a lopta je uletela pod samu prečku. Sudijska trojka na čelu sa Anom Minić iz Niša, sjajno je odsudila ovu utakmicu.

DEBI IZ SNOVA SARE SAVANOVIĆ

Mlađana Sara Savanović (2000. god), odigrala je svoju prvu zvaničnu, takmičarsku utakmicu u seniorskoj konkurenciji i začinila je golom. U17 reprezentativka Srbije, u paru sa svojom starijom sestrom Aleksandrom, kreirala je igru Vojvodine, a kuriozitet je da su obe sestre postigle po jedan pogodak. Baš kao nekada braća, Zoran i Zlatko Vujović.

PODRŠKA SA TRIBINA

Na utakmici u Jagodini, Voša nije bila sama. Kompletna kadetska ekipa crveno-belih, doputovala je sa svojim starijim drugaricama kako bi im pružila podršku u borbi za plasman u narednu rundu kupa.


14 .kolo Superliga Srbije
Spartak 7 : 1 Napredak
Mašinac 6 : 0 Požarevac
Vojvodina 4 : 0 Sloga Radnički
Mačva 0 : 6 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 14 14 0 0 42
2 Mašinac 14 12 0 2 36
3 Crvena zvezda 14 9 1 4 28
4 Vojvodina 14 7 2 5 23
5 Požarevac 14 5 1 8 16
6 Napredak 14 3 1 10 10
7 Sloga Radnički 14 2 0 12 6
8 Mačva 14 1 1 12 4