XS
SM
MD
LG

OK Niš promenio propozicije Superlige

Nakon 3. kola Superlige odbojkaši Niša su jedini sa maksimalnim učinkom i zauzimaju prvu poziciju iako nemaju najveći broj bodova pošto je Odbojkaški savez Srbije promenio propozicije takmičenja.

Nišlije sa 6 bodova trenutno zauzimaju prvu poziciju i jedine su sa sva tri trijumfa, a nalaze se ispred Novog Pazara koji ima bod više, ali i skor od 2 pobede i poraza.

Ovakva situacija dovela je Takmičarsku komisiju Odbojkaškog saveza Srbije da se uskladi sa regulativama FIVB-a i CEV-a i da član Opštih propozicija takmičenja Superlige, Prve, Prve “B” i Druge lige.

ok-nis.jpg

Odbojkaši Niša se spremaju za novi izazov; foto: Miroslav Lavrenčić

Plasman se utvrđuje na osnovu broja ostvarenih pobeda. U slučaju istog broja pobeda, plasman odlučuje veći broj osvojenih bodova, odnosno bolji količnik u setovima ukoliko je broj bodova isti, odnosno bolji količnik u poenima, ukoliko su broj bodova i količnik u setovima isti - navodi se u biltenu UOKPL-a.

Ova promena prija i članovima Odbojkaškog kluba Niš.

Polako idemo, tek su tri kola završena, prija nam pozicija na tabeli i probaćemo da se tu zadržimo što duže. Nama je najbitnije da dobro igramo i borimo se za svaki poen - kaže Saša Stefanović, trener Niša.

Treći put ove sezone Niš je pobedio sa 3:2, a uspeo je da savlada Ribnicu iz Kraljeva posle preokreta.

Bila je to još jedna u nizu utakmica koju smo preokrenuli u našu korist. Mislim da smo odigrali bolje nego u prva dva kola i bili smo blizu da povedemo nakon prvog seta. Verujem da bi rezultat bio ubedljiviji, ali neke šanse u završnici seta nismo iskoristili i usledila je kazna - dodao je Stefanović.

Prva dva seta Niš je počeo dobro, vodio, ali je Ribnica preokrenula i povela sa 2:0 u setovima. Trener niške ekipe promenio je tehničara i umesto Strahinje Kuburovića ušao je Aleksandar Pejčić, a ta promena izgleda donela je potrebnu prevagu Nišlijama.

Radićemo na ispravljenju grešaka i pokušavaćemo da budemo bolji. Drago mi je da smo pobedili još jednog direktnog konkureta za primarni cilj za ovu sezonu. Momci su pokazali karakter i čvrstinu i ja prvenstveno njima čestitam na ovom rezultatu - ističe Stefanović.

U narednom kolu Niš gostuje kragujevačkom Radničkom, a ta utakmica se igra u petak 13. novembra od 19 sati.


Radnički 2 : 3 Novi Pazar
Inđija 2 : 3 Ribnica
Vojvodina NS Seme 3 : 0 Niš
Spartak 3 : 0 Partizan
Klek Srbijašume 0 : 3 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena zvezda 18 17 1 51
2 Vojvodina NS Seme 18 16 2 47
3 Novi Pazar 18 12 6 36
4 Niš 18 11 7 28
5 Partizan 18 9 9 28
6 Spartak 18 8 10 24
7 Ribnica 18 6 12 20
8 Radnički 18 6 12 19
9 Klek Srbijašume 18 5 13 15
10 Inđija 18 0 18 2