XS
SM
MD
LG

Železničar dobio uslovnu dozvolu, počinje sezonu

Nakon dostavljenih garancija Grada Niša da će Rukometni klub Železničar do 31. decembra ove godine izmiriti dugove prema nekim bivšim igračima i Zajednici Superlige, niški klub je dobio uslovnu dozvolu da počne sezonu u eliti.

Na predlog Dragana Jaćovića, predsednika Upravnog odbora Zajednice Superlige, na elektronskoj sednici Upravnog odbora prihvaćeno je da Železničar i Partizan dobiju uslovne dozvole da počnu sezonu.

zelje


Ekipa Železničara dobila uslov do 31. decembra; foto: Vanja Keser

Uslovna dozvola mora da se oroči do 31. decembra ove godine. Uslov je da Grad garantuje da će klub izmiriti obaveze do kraja godine. Ako se to ne desi, prekida im se takmičenje i nema dodatnih uslova - kazao je Jaćović za "Južne vesti".

On dodaje da "Želja" neće moći da licencira nove igrače dok ne izmiri obaveze prema Zajednici.

To je solomonsko rešenje u interesu sporta. Obaveze prema igračima nisu velike. Ipak je Niš ozbiljan rukometni centar i uzimajući to u obzir, izašli smo u susret - ističe Jaćović.

Direktor Superlige Vladislav Jovanović rekao je za "Južne vesti" da Železničar sada mora da licencira igrače koji će početi sezonu, a utakmicu prvog kola protiv Partizana ne bi trebalo da igra pre nedelje.

Moraju da obave licenciranje starih igrača i onih iz mlađih kategorija, a to je proces koji traje. Sigurno se neće igrati u subotu, a možda ni u nedelju. Sledeći termin je sreda - kazao je Jovanović.

Međutim, direktor Partizana Aleksandar Blagojević ističe da veruje da će utakmica sa "Željom" biti igrana u ranije najavljenom terminu - subota od 19 sati.

I mi i Železničar imamo spremnu dokumentaciju za licenciranje igrača i možemo, uz veliki napor, tokom prepodneva da obavimo licenciranje i uveče da igramo utakmicu - kazao je Blagojević.

I direktor "Želje" Slobodan Milosavljević je istakao da će dati sve od sebe da u subotu prepodne obave licenciranje kako bi uveče igrali meč.

Probleme pred početak sezone, pored Železničara i Partizana, imali su i Radnički iz Kragujevca i Crvena zvezda, ali su oni, prema rečima Dragana Jaćovića, ispunili uslove za dobijanje dozvole.