XS
SM
MD
LG

Talenti - Filip Radović zvezda u usponu

Vrnjačka Banja je uvek imala uspešne sportiste. Talenata je bilo u košarci, odbojci, rukometu, boksu i naravno fudbalu. Jedan od bisera je svakako Filip Radović (18) mladi fudbaler Napretka kruševačkog prvoligaša. Prošao je sve klupske kategorije od pionira, preko kadeta sve do omladinaca gde i sada nastupa. U pripremnom periodu nastupao je i za seniorski tim:

- Drago mi je da treneri imaju poverenja u mene - kaže ovaj vižljasti štoper. Moje je da odigram što bolje i tako se izborim za mesto u prvom timu. Inače, u svim selekcijama do sada nastupao sam po dve sezone.

Karijeru je započeo u Vrnjcima u petlićima. Slučaj je hteo da smo ga sreli upravo kraj terena gde je počeo druženje sa bubamarom. Probudila se nostalgija, proradile uspomene.

- Ti prvi kontakti sa loptom ne mogu se nikada zaboraviti. Želeli smo da što pre naučimo što više kada je fudbal u pitanju. Bilo je dobrih igrača u tadašnjoj generaciji petlića - tvrdi Filip.

Njegove igre nikoga nisu ostavljale ravnodušnim. Zato se ubrzo našao na spisku ljudi koji u ime Napretka prate igre talentovanih dečaka.

- Nikada se nisam pokajao što sam otišao baš u Napredak klub koji ima odlične uslove za rad i napredovanje. Nama igračima ostaje da ispunjavamo zahteve trenera koji od nas žele da stvore prave igrače za seniorski pogon.

Ovaj neprikosnoveni štoper sve planove vezuje upravo za prvoligaša pod Bagdalom. Želja ima na pretek. Ipak...

- Velika želja svih nas je da Napredak ekspresno izbori povratak u Super ligu. Postoje svi uslovi za tako nešto. Sada je na nama igračima da to ostvarimo na terenu. Moja lična želja je da se ustalim što pre u seniorski tim i da mi karijera ide samo uzlaznom putanjom - rekao je na kraju skromni ali talentovani Filip Radović.

 

REČ STRUNJAKA

- Filip ima sve predispozicije da se visoko vine u fudbalsko nebo. On je pravi dragulj i ja mu predviđam da će uskoro zakucati i na vrata reprezentacije - kaže poznati trener Veljko Dovedan.

 

Filip Radović Vrnjčanin u dresu Napretka