XS
SM
MD
LG

Ako je cilj (a jeste) – Prva liga, onda, po bodove u Prahovo!

Prvi korak bio je uspešan. Radničkom  bilo je potrebno samo jedno  dobro poluvreme da savlada ekipu Trstenika koja je u Pirotu uvek bila jak rival. Ova pobeda doprinela je dobroj atmosferi na treningu, nadamo se i u gradu, ali verujemo i u fudbalskoj Srbiji. Radnički je prošle nedelje poslo jasnu poruku da je i ove godine jedini cilj – Prva liga!

radnicki

Ciljevi se, naravno ostvaruju tamo gde se radi. Na treninzima i utakmicama. Marjan Živković je na treningu postavio jasne zadatke za koje traži da se realizuju na utakmicama. Jaka presing, brza tranzicija,. Borbenost, to je ono što on postavlja pred svoje fudbalere!
Novi, drugi korak Piroćancima predstoji već u subotu. "Dunav" iz Prahova, debitant u ovoj ligi, uhvatio je Timok "na spavanju" Zaječarci "dremaju" već poduže i ubedljivo pobedio pod Kraljevicom. To će za ovu, inače, veoma dobru ekipu biti dodatna snaga pred meč sa najpoznatijim rivalom u Srpskoj ligi. No to je njihovo!

Naša praksa je već poduže da četvrtkom uradimo "raport" sa treninga Radničkog. Za druge meije tog dana Gradski stadion obično je predaleko. Sada se rukovodstvo Radničkog dosetilo i organizovalo Konferenciju za novinare, upravo u četvrtak. Dobro je, pojavili su se.

Kako zbog virusa koji uznemirava i zaustavlja često neke životne planov, nismo bili u prilici da poštujemo "naš četvrtak" a potom i KZN, to smo od Pi kanala dobili video materijale.

Marjan Živković  je pregledao informacije koje je dobio o Dunavu.  (Ne) prijatno je iznenadjen. Protivnik ima veoma dobru ekipa!

Fuad Salihović je,s igurno, najpoznatije pojačanje ,,belih,,Šta je sve preturio preko glave u svojoj karijeri. Njegova poruka je jasna, on kaže da je tim dobar, da se radi dobro i da sve to treba da se pokaže u subotu kraj Dunava.

Nemanja Kuštrimović može svojom brzinom da unapredi igru Radničkog u napadu. I on veruje da , shodno cilju koji je postavljen, Radnički može i mora na pobedu.


Marjan Živković ima problem zbog  zdravstvenog stanja Stefana Dimitrijevića. Odlični fudbaler se žali na bolove u ledjima. Pitanje je da li će moći, a planiran je da bude starter. Ako ne igra, tu je uvek korisni po ekipu, Davor Petrov.

Utakmica se igra u subotu od 17 časova.