XS
SM
MD
LG

Vip Beach Masters: Pobednici Basta/Kolarić i Matić/Milošević

Trodnevno druženje na terenima za odbojku na pesku OK Ribnica, pod obalom, završeni su mečevima za konačan plasman. Kraljevčani su, uprkos tropskoj vrućini, u velikom broju pratili zbivanja na dva terena, a prisustvo 530 polaznika škole bič voleja Vladimira Grbića dalo je poseban pečat celom događaju. Na kraju, rezultatski, sve je isto kao i na premijernom turniru ovog leta u Velikom Gradištu. U muškoj konkurenciji Stefan Basta i Lazar Kolarić su izdominirali, pokazali odličnu formu i potvrdili da rezultat sa prvog turnira nije bio slučajan. Danas su, u polufinalu, posle taj breka, pobedili veoma neugodne i borbene Nemanju Vidića i Miljana Kikovića, da bi u finalu bez izgubljenog seta slavili protiv Marka Galeševa i Raška Jovanovića. Do finala Galešev i Jovanović su stigli posle pobede nad Mirkom Radevićem i Đorđem Klašnićem.

- Ispostavilo se da smo najubedljiviji bili u finalu. Moramo da istaknemo izuzetan kvalitet turnira, sve je više dobrih timova, tako da nije i neće biti lako stići do pobede. Zadovoljni smo formom, odličan start sezone imamo i nadamo se da će se tako i nastaviti – u glas su rekli Stefan Basta i Lazar Kolarić, pobednici drugog po redu turnira VIP bič volej lige Srbije koji je održan u Kraljevu.

U borbi za treće mesto, u muškoj konkurenciji, jedini kraljevački predstavnik koji je stigao do same završnice, Mirko Radević je u paru sa Novosađaninom Đorđem Klašnićem slavio protiv Vidića i Kikovića i tako ponovio ostvarenje iz Velikog Gradišta. Kod dama se očekivala velika borba u polufinalu, ali su svi tipovali da će pobednički pehar pripasti Mileni Matić i Mariji Milošević. One su ubedljivo pobedile Goranu Mrđan i Teodoru Trifunović i tako stigle do finala. Protivnice su im bile, kao i na turniru u Velikom Gradištu, Nina Škarić i Aleksandra Aleksić, koje su u polufinalu posle velike borbe pobedile tandem Ivana Isailović/Svetlana Simić. U finalu nije bilo dileme, Matić i Milošević su pokazale klasu, visok nivo forme i koncentracije i slavile su ubedljivu pobedu.

- Veoma srećne smo zbog pobede. Ponovo smo bile najbolje i na drugom turniru, iako nismo imale neki generalni plan šta očekujemo i čemu se nadamo u ovoj sezoni. Dogovor je da idemo od meča do meča, od turnira do turnira, pa dokle stignemo. Ispostavilo se stigli smo do pobedničkih pehara na oba odigrana turnira. Sjajno! Sledi nam međunarodni nastup zbog koga nećemo igrati na narednom turniru u Baču, ali se nadamo da ćemo zadržati ovaj nivo forme u nastavku sezone. Ove godine, za razliku od prošle, bič volej liga je izutetno jaka, nema lakih mečeva i zaista treba mnogo energije i rada da bi se stiglo do jedne pobede – bio je zajednički komentar Milene Matić i Marije Milošević, pobedničkog para ženskog dela turnira u Kraljevu.

U borbi za treće mesto par Isailović/Simić je posle neverovatne borbe, tri seta od čega dva na razliku, uspele da dođu do pobede nad neumornim parom Mrđan/Trifunović. Medalje i pehare najboljima na ovom turniru uručili su čelnici OK Ribnica Dragan Arsić i Radojko Janić, kao i predsednik MOOSRRO Gordan Vilimanović, potpredsednik OSS Vladimir Grbić i naravno gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić. Kraljevo je sa 530 polaznika škole bič voleja Vladimira Grbića ponovo postalo rekorder i postavilo metu drugima koji bi da premaše ovu brojku.

- Kao i uvek, kraj Ibra je bilo sjajno. Videli smo odlične mečeve, turnir je bio jedna od najjačih u istoriji ovog takmičenja i to raduje sve nas u odbojkaškoj organizaciji. Naravno, na tome se nećemo zaustaviti, težićemo da budemo bolji i da nas ima više. To u Kraljevu može i mora da se ostvari. Mislim i na infrastrukturu, pre svega. Sve u svemu sa mnogo zadovoljstva i pozitivnih utisaka napuštamo Kraljevo, odbojkaški centra Srbije – naglasio je Vladimir Grbić potpredsednik OSS.

U sklopu Vanjine školice bič voleja odigrani su i turniri za mlađe polaznike do 11 godina i starije do 14 godina, a pobednici su po kategorijama; Tigrovi (Vasović, Milovanović, Temelkov i Palević) kod mlađih dečaka, Tabani (Biorac, Tufegdžić, Gobeljić i Trifović) kod starijih dečaka, Patuljci (Lazović, Piljojčić, Milovanović i Roganović) mlađe devojčice i Šabani (Kovačević, Niketić, Radovanović i Andrić) kod starijih devojčica.