XS
SM
MD
LG
02.11.2014 Administrator 3124

PIK Prigrevica istupa iz daljeg takmičenja u SLV

Obaveštavamo vas da je na insistiranje Upravnog odbora FK PIK Prigrevica u nedelju 02. novembra 2014. godine u klupskim prostorijama održana Vanredna sednica Skupštine kluba sa jednom tačkom dnevnog reda, istupanje ekipe iz daljeg takmičenja u Srpskoj ligi Vojvodina.

Nakon serije loših sudijskih odluka na štetu kluba koje su direktno uticale na konačne rezultate i unapred režiranog krajnjeg plasmana ekipa u ligi, smatramo da bi svaki vid daljeg učeća u istoj bio besmislen i imao bi jedini cilj pražnjenje klupske kase. Protiv nas je u minulih 12 kola dosuđeno osam kaznenih udaraca koji su krajnje diskutabilni, a sudije sankcionišu naše igrače bez ikakvog povoda.

Razlog donošenja ovakve odluke je subotnja utakmica u Vršcu gde je sudija Bane Papišta dosudio za domaćina dva kaznena udarca i produžio susret za 15 minuta, preciznije rečeno sve dok domaćin nije postigao pobedonosni pogodak. Svesni smo da su pobede i porazi sastavni deo svake igre i da su mogući sudijski propusti, ali ono što se desilo nakon utakmice daje nam za pravo da sumnjamo u regularnost i da poverujemo u glasine koje odavno kruže da je FK PIK Prigrevica osuđena na ispadanje iz Srpske lige Vojvodina.

Naime, nakon susreta dva lica, verovatno da nisu iz Vršca, su prišla predstavniku naše ekipe Goranu Panjeviću, ne znajući ko je on i upitale gde mogu pronaći sudije. Pošto im je pokazao sudijsku svlačionicu prišao je da vidi o čemu će razgovarati i video je kako daju novac sudijama uz reči: - Ovo je nadoknada za dobro odrađen posao, nadamo se da će se saradnja nastaviti – Isti su se raspitali gda mogu pronaći delegata, verovatno sa istim namerama, pa ne vidimo svrhu daljeg takmičenja u ovakvoj ligi.

Želimo da naglasimo da je Skupština FK PIK Prigrevica jednoglasno podržala predlog i da ovim putem najavljujemo naše povlačenje iz daljeg takmičenja.

U Prigrevici 02.11.2014. godine predsednik FK PIK Prigrevica:

Goran Nesvanulica