XS
SM
MD
LG

Cedevita sa ukusom valjevskog DŽEZ FESTA

Najstariji,mnogi kaži i jedan od najboljih na Balakanu Valjevski džez fest doživeo je svoje 30-o izdanje ovog oktobarskog vikenda, a u isto vreme Metalac –Farmakom, posle 35 godina se vratio u grad sporta Zagreb,da bi izašao na megdan  evroligašu i šampionu Hrvatske, Cedeviti. Matija Dedić je predvodio trio zagrebačakih majstora džeza pred Valjevcima, a večeras sa istim osećanjem ljubavi, ali i sportske borbe, za čast i slavu na košarkaški teren će valjevski tim.

Nekada je u Valjevu jedan od najvećih brendova pored Krušika u buđenju i jedinog preostalog, Valjevskog piva, bila "Srbijanka" Nestala je u novom milenijumu, ali može kao i Metalac ponovo da vaskrsne sa čuvenim đusom, vrati se i postane  dostojan rivala danas brendu Balkana, CEDEVITI.

Od početka nestvarne misije nastupa u ABA ligi košarakaši Metalac –Farmakoma suočeni su sa brojnim iskušenjima, ali i pored ogromnog pritiska javnosti uvek zahtevne za uspesima, evidentna je želja svih u ekipi i stručnom štabu da se što pre tim izađe iz krize, stigne do u bolje igre i pobeda.

Metalac Farmakom je došao do daha posle tri teška gostovanja u Podgorici, Solnoku i Novom mestu, ali i pet dana konačno normalnog rada. Ali već sutra stiže novi problem, mnogo veći od današnjeg gostovanja Cedeviti. U ponedeljak po povratku u Valjevo košarakaše Metalac Farmakoma čeka pitanje bez odgovora, koliko će dana morati da se potucaju po po tuđim dvoranama. Sutra konačno počinju radovi, rekonstrukcije oboda zapadne tribine na delu do severnog i južnog zida hale sportova „15.septembar“ kako bi se dobio prostor za dva depoa. U „džepovima“će biti smešteni koševi za vreme rukometnih i odbojkaških dešavanja. Vladimir Đokić će morati, izvesno je do utakmice sa Partizanom narednog vikenda, da trenira sa ekipom u dvorani SPC „Ingrap Omni“ u gradu. Rezervni „položaji“su nove dvorane u Ubu i Lajkovcu. Shodno zahtevima ABA lige dvorana u Valjevu će i prvih dana novembra ponovo izvesno vreme biti van upotrebe zbog montaže novog i demontaže postojećih semafora. Premeštanje montažne tribine sa juga na sever, novo obeležavanje granica igrališta i lakiranje parketa je takođe jedna od solucija o kojoj se razmišlja.

Vladimir Đokić ni na koji način ne želi da traži opravdanje za poraze od Krke i Solnoka u otežavajućim uslovima za takmičenje, i seriji od tri meča za samo nedelju dana.

-Profesionalizam je nemilosrdan. Ili mu se prilagođavate ili vas nema. Ne tražimo alibi u napornim putovanjima, gustom kalendaru, snazi rivala,novim loptama i koševima. Problem je što je u klub došlo par igrača pred sam start šampionata i to nepripremljenih. Neozbiljno, nema šta. Odigrali smo u Podgorici na svežinu, želju,inspiraciju. Izgledalo je jako dobro, ali bez spremnih igača nema ni dobre igre na višem niovu. Ušli smo u problem, nije bilo ni vremena za trening, a posledica je da smo u poslednja dva meča delovali sve slabije. Važno je da je to danas samo prošlost. Odmorili smo se od putovanja, trenirali pet dana u kontinuitetu, dižemo se i očekujem da u narednim mečevima bolje odigramo.

Cedeveita je aktuelni šampion Hrvatske, evroligaš.

-Zagrepčani su apsolutni favoriti. Jako su ozbiljan tim, evroligaški. Ali umorniji su od nas. Zato je najvažnije da večeras grizemo i pokažemo napredak u igri. Moramo imati motiv, a najveći će biti to što smo ih pre tri dana gledali u Evroligi, a danas ćemo im se suprotstaviti na terenu.

Na čemu se zasniva vera u bolju igru?

-Pojačali smo trening, radili na otvorenom, uradili nekoliko taktičkih i individualnih treninga, sve ono što obavezuje da momci povrate veru u sopstvene vrednosti.

Amerikanac Semjuel Maldrou nije u ekipi ni u Zagrebu.

-Nije u stanju da pruži očekivani doprinos. Vidi se da je reč o kvalitetnom igraču sa nekada moćnim fizičkim potencijalom. Kad ćemo uspeti da ga vratimo u takmičarsku formu je za sve nas enigma. Stvarno smo u problemu. Protiv Cedevite u Zagrebu igraćemo u identičnom sastavu kao io u Novom Mestu. Dunđerski nije sanirao povredu leđa, a Bakić i Majstorović su spremni.

Što kaže naš narod : „Pametnom dovoljno“ Moćna „petica“ je prvi korak !

Marko Ljubičić, stigao u Valjevo par dana uoči meča u Podgorici ističe da je osnovni razlog slabijih igara kratak period adapatacije, ali i nedostatak snage da isprati na pravi način zashteve ABA lige.

-Zamolio bih sve za još malo strpljenja. Radom ćemo podići igru, i pobede će stići vrlo brzo. Tek sam po dolasku u Valjevo shvatio koliko mi nedostaje snage da ispunimo sve veće i veće zahteve. Uveren sam da možemo više i da će biti bolje. Naše je da ispunimo zahteve trenera –nema dileme Ljubičić pred večerašnji okršaj sa šampionom Hrvatske, jednim od favorita za osvajanje ABA lige.

Sinoć je u Valjevu pobedio džez,a večeras u Zagrebu u KC „DRAŽEN PETROVIĆ“ (19 sati) da pobedo košarka.

"Dubrovnik" u sred Zagreba i valjevski košarakaši u njemu

Kraj današnjeg treninga u KC "Dražen Petrović" u Zagrebu

Valjevci posle 35 godina u Zagrebu za bodove, večeras u KC Dražen Petrović" protiv šampiona Hrvatske Cedevite

Poštovanje velikanu Draženu Petroviću, košarkaši Metalac Farmakoma ispred spomenika najboljem hrvatskom sportisti 20. veka

 PRIJATELJ SVETA SPORTA

AUTO CENTAR   BUCA VALJEVO

   NUDI NAJKVALITETNIJI I NAJJEFTINIJI AUTO GAS

ZA VOZILA I DOMAĆINSTVA

      NA ŠABAČKOM PUTU - NON STOP

    NAJVEĆI IZBOR AKUMULATORA SVETSKIH MARKI 

U KNEZ MIHAILOVOJ 1 - STARI GRAD - I NA ŠABAČKOM PUTU

  NAJPOVOLJNIJA PONUDA  POLOVNIH AUTOMOBILA

       AUTO CENTAR   BUCA  VALJEVO

    ŠABAČKI PUT BB  TEL: 014-287-400 I 064 – 232-85-71

    KNEZA MIHAILA 1 TEL: 060-330-14-03

 


26 .kolo Jadranska liga
Union Olimpija 73 : 67 Krka
Szolnoki Olaj 67 : 74 Cedevita
Budućnost VOLI 85 : 79 Partizan NIS
Zadar 85 : 69 Metalac Farmakom
Mega Leks 100 : 96 Igokea
Crvena zvezda Telekom 89 : 56 MZT Skopje
Cibona 85 : 69 Levski Sofija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena zvezda Telekom 26 24 2 50
2 Budućnost VOLI 26 19 7 45
3 Cedevita 26 18 8 44
4 Partizan NIS 26 18 8 44
5 Union Olimpija 26 15 11 41
6 Metalac Farmakom 26 13 13 39
7 Szolnoki Olaj 26 12 14 38
8 Zadar 26 12 14 38
9 Krka 26 12 14 38
10 Mega Leks 26 11 15 37
11 Cibona 26 10 16 36
12 Igokea 26 9 17 35
13 MZT Skopje 26 7 19 33
14 Levski Sofija 26 2 24 28