XS
SM
MD
LG
17.09.2014 Administrator

U Pančevu formiran Savet za sport

Na predlog Aleksandra Farkaša, člana Gradskog veća grada Pančeva za područje sporta, Gradsko veće donelo je odluku o formiranju stučnog i savetodavnog tela - Saveta za sport, a u cilju unapređenja sporta u Pančevu.

Za stručne članove Saveta predloženi su i izabrani istaknuti sportisti, svetski i evropski osvajači medalja: Predrag Stojadinov, Nađa Higl Boharević, Dušan Borković, Milenko Topić i Žikica Milosavljević. Na prvoj sednici članova za koordinatora Saveta izabran je Predrag Stojadinov, dok je za zamenicu koordinatora imenovana Nađa Higl Boharević. Na istoj sednici Savet je doneo odluku o formiranju Radne grupe za informisanje Saveta za sport, za čijeg je koordinatora izabrana Monika Husar Tokin.

U obrazloženju odluke o formiranju Saveta za sport navodi se da se shodno odredbama Zakona o sportu i Odluke o uslovima i načinu finansiranja potreba u oblasti sporta na teritoriji grada Pančeva, ukazala potreba za obrazovanjem tela koje bi pružalo stalnu, stručnu podršku Gradskom veću u oblasti unapređenja sporta. Predlog za formiranje Saveta za sport uputio je Aleksandar Farkaš, član Gradskog veća grada Pančeva za područje sporta.

Savet za sport će osim savetodavne funkcije i sugestija u kreiranju politike sporta grada, imati i konkretne zadatke u oblasti sporta, počev od najopštijeg – podsticanje i stvaranje boljih uslova za unapređenje sporta (odnosno bavljenja građana sportom sa posebnim akcentom na decu, omladinu, žene i osobe sa invaliditetom), do podsticanja međunarodne saradnje, povezivanja grada Pančeva i sportskih organizacija, učestvovanja u unapređenju zaštite zdravlja sportista, edukaciji, informisanju i savetovanju sportista i rekreativaca, pružanju stručne pomoći Aleksandru Farkašu, članu Gradskog veća za područje sporta i Komisiji za sport grada Pančeva.

Savet za sport će u narednom periodu formirati i Radnu grupu za informisanje koju će činiti novinari i predstavnici lokalnih medija i dopisništava, kako bi doprineo poboljšanju medijske slike sportskog Pančeva, i na taj način obavestio sugrađane i širu javnost o svojim aktivnostima i odlukama.