XS
SM
MD
LG

Goč kaznio greške domaćina

Iako bi se po krajnjem rezultatu moglo naslutiti da je na igralištu u Jovcu postojao samo jedan tim, daleko je od toga. Domaća Ribnica, iako oslabljenn neigranjem nekoliko igrača, pružila je snažan otpor lideru prvensva, ali početničkim greškama doprinela visokom porazu. Imali su domaći u prvih pola sata nit u igri, šta više bili opasniji rival, ali je Šurbatović dobro kontrolisao svoj kazneni prostor i u par navrata bio brži od domaćih napadača Živanovića i Radunovića. A onda, ni iz čega, vođstvo gostiju, Živković je loše ispucao loptu, Karović odigrao ka Ignjatoviću koji je lagano prošao pored Puzovića i Živkovića i matirao Miladinovića. Nedugo zatim, nova gruba greška, samo je sada u glavnoj ulozi bio Miladinović, koji je ispustio jednu laganu loptu pravo na nogu napadaču Goča Nedeljkoviću. Domaći su dugo bili u šoku i u drugih 45. minuta, imao je Goč priliku da poveća prednost, ali se Miladinović malo iskupio za dol koji je primio sjajnom intervencijom nakon udarca Karovića. I onda u samo 5 minuta domaći u četiri navrata opasno prete, nakon što je Slavković fantastično "spojio sa golom" Radunovića, ovaj tukao iz prve tako da bi sigurno savladao golmana Goča, da krajnjim naporom Šabić nije skrenuoloptu pored gola. Već u Sledećem napadu nova velika prilika, proigrali su na malom prostoru Tončev, Jokanović i Slavković, a onda Slavković novom majstorijom dodao do Jokanovića koji sa oko 20 metara šutira kao iz topa, ali tek nekoliko centimetara pored roglja gostujućeg gola. Imao je šansu potom i Gračanac, nakon sjajno izvedenog kornera Slavkovića, tukao glavom precizno, ali je Šurbatović bio na mestu, kao i minut kasnije kada je Živanović sa oko 35 metara izveo slobodan udarac. Goč je kaznio sve promašaje Ribnice preko Batočanina i Stanojevića koji su stavili tačku na ubednjivu pobedu sastava iz Vrnjačke Banje. U svakom slučaju omladinska selekcija Ribnice odigrala je jednu sasvim pristojnu polusezonu, ako u obzir uzmemo da je najmlađa u ligi, a nekolicina momaka ozbiljno kuca na vrata prvog tima.

Omladinska liga FSRO 5. kolo: RIBNICA - GOČ 0:4 (0:2)

Igralište: La Bombonjera u Jovcu; Gledalaca: 50; Su dija: Stojanović (Ribnica); Strelci: 0:1- Ignjatović u 37. minutu, 0:2- Nedeljković u 40. minutu, 0:3- Batočanin u 77. minut, 0:4- Stanojević u 79. minutu. Igrač utakmice: Nikola Stanojević (Goč)

RIBNICA: Miladinović 5, Gračanac 5, Živković 6, Plavljanić 7, Puzović 6, Jokanović 7, Milašinović 6, Tončev 6, Slavković 7, Radunović 7, Živanović 7.

GOČ: Šurbatović 8, Stefanović 7, Stanojević 8, Šabić 7, Vuković 7, Lazarević 7 (Batočanin 7), Mijajlović 7, Marinković (Čeperković 7), Nedeljković 8, Karović 8, Ignjatović 8.