XS
SM
MD
LG
riverside je postavio novu vest
Retrospektiva Tešnjarove jeseni

Zbog rekonstrukcije web site FK Tešnjar ljubitelji fudbalskog kluba iz stare valjevske čaršije bili su uskraćeni za izveštaje sa utakmica protekle jeseni, a na šta su se bili navikli proteklih godina uz nezaobilaznu činjenicu da je FK Tešnjar prvi sportski kolektiv u gradu koji je na ovaj način, elektronskim putem počeo da se predstavlja javnosti prateći svetske trendove. Sada će svi pratioci i poštovaoci našeg kluba moći da nastave da prate klub na redizajniranom sajtu (www.fktesnjar.webnode.com) na kojem će uvek biti objavljene najnovije aktuelnosti iz kluba. Kako nije bilo izveštaja sa utakmica kluba protekle jeseni to ćemo ovom prilikom izvršiti restrospektivu nedavno završenog jesenjeg dela, a pred početak priprema za nastavak prvenstva na proleće. 

Tešnjar je sezonu počeo sa oslabljenim igračkim kadrom u odnosu na prethodnu sezonu. Klub su napustili Jovan Jakovljević koji se preselio u redove Juniora iz Novog naselja, Vladimir Vukosavljević je veliki zeleni teren zamenio onim malim na parketu, a sezonama unazad standardni golman Radojević je otišao u zasluženu fudbalsku penziju. Sa druge strane u klub su pristigli Đorđe Baljak iz redova FK Bujačić, Ivan Andrić iz Beloševca i mlađani Damjan Damnjanović iz Krušika koji je prvi put zaigrao u seniorskoj konkurenciji ali uspeo da odigra čitavu polusezonu kao standardni prvotimac.

Sezona je otvorena dobrom igrom i zasluženom pobedom nad uvek neugodnom ekipom Tulara 3:1. Usledio je poraz od ove sezone dobre ekipe Kačera 2:0, a kući savladan gradski rival ekipa Juniora 1:0 a strelac pobedonosnog gola bio je Nebojša Milosavljević. Prvi kiks na domaćem terenu usledio je već naredno kolo, a ispostaviće sa da će ih biti mnogo, protiv ekipe Trlića koji sa Riversajda odnosi sva 3 boda. Ubska dominacija nad Tešnjarcima nastavila se u Sovljaku porazom od 2:0, a okončala narednog kola novim kiksom na Riversajdu kada je Tvrdojevac izborio bod golom iz jedinog udarca prema golu Teodosića. Tešnjar-Tvrdojevac 1:1. Da dolaze bolji dani nagovestile su dve vezane pobede u valjevskom el klasiku protiv ZSK-a na Senjaku 2:0 i ubedljivih 7:0 protiv već otpisane Joševe u meču koji je obeležilo 5 golova Stefana Zdravkovića. Nakon toga sledi serija od čak 4 remija. Najpre su bodovi za dlaku izmakli na Ubu protiv Radnika u možda najboljoj partiji Tešnjara ove sezone. Uprkos vođstvu golom Zdravkovića i brojnim nerealizovanim prilikama, iz nepostojećeg jedanaesterca Radnik je stigao do 1:1. Na ovaj remi nadovezao se novi kiks na domaćem terenu. Bodovi su podeljeni sa Jabučjem nakon novih 1:1. Istovetan rezultat 1:1 uz dobru igru i opet brojne propuštene prilike zabeležen je već narednog vikenda u Bukovici, a bod je ponet za Valjevo golom Nebojše Milosavljevića u 90.minutu. Serija nerešenih rezultata završena je protiv oslabljenog Pepeljevca i prokockanog vođstva 2:0. Gosti su požrtvovanom igrom uspeli da nadoknade zaostatak i dođu do 2:2 čime se nastavila jesenja rasprodaja bodova na Riversajdu. Posle 7 kola bez poraza u Banjanima uprkos dobroj igri Tešnjar je poražen 2:1, a porazu je najviše kumovao lošim intervencijama Janjić koji je na ovoj utakmici bio prinudni golman. U poslednjoj utakmici jeseni na Riversajdu novi remi zabeležen je protiv Brezovica u uslovima teške sudijske krađe u režiji glavnog sudije Nedića koji je sprečio da Tešnjar dođe do pobede kada nije dosudio školski jedanaesterac nad Zdravkovićem u 90. minutu te je rezultat ostao 1:1. Na kraju usledilo je najlošije izdanje Tešnjara u ovoj sezoni. Kriminalno loše odigrana utakmica protiv Mladost iz Dračića rezultirala je bolnim porazom koji je ceo klub doveo u ozbiljnu situaciju koja brine sve njegove navijače. 

Krajnji bilans polusezone je 18 sakupljenih bodova i tek 12. mesto na tabeli Okružne lige Kolubara. Čini se prilično loše imajući u vidu respektabilan tim koji Tešnjar ima i koji sigurno zaslužuje bolji plasman. Uprava kluba je na sednicama koje je održala na kraju prvog dela prvenstva prethodnu polusezonu proglasila neuspešnom i da će biti potrebno mnogo rada i promena na svim nivoima u klubu kako bi se rezultati kluba popravili u prolećnom delu i klub na kraju izborio plasman koji svojim kvalitetom i zaslužuje.

0 0 pre 7 godina
Poslednja slika
Vlada20 pre 4 dana
Poslednji video
Administrator pre 46 minuta