XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Višacki u Ujedinjenim nacijama

BEOGRAD, 4. jun (Info centar).- Đorđe Višacki, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) na poziv predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Žaka Roga, učestvaće u naredna dva dana na trećem internacionalnom forumu “Sport u funkciji mira i razvoja” u Ujedinjljenim nacijama u Njujorku.

Organizatori su Međunarodni olimpijski komitet i Ujedinjene nacije, a cilj foruma je da se proceni kako i koliko može sport da doprinose miru u svetu. Pored predstavnika iz međunarodnog olimpijskog pokreta na forumu će učestvovati visoki državnici i predstavnici Ujedinjenih nacija na čelu sa generalnim sekretarom Ban Ki Munom, vodeći ljudi međunarodnih sportskih organizacija, kao i predstavnici poslovnih i akademskih krugova.

Đorđe Višacki je jedan od učesnika foruma koji će, u ime međunarodne olimpijske porodice, razmatrati načine kako da olimpijski pokret i Ujedinjene nacije dodatno unaprede svoju dugogodišnju saradnju. Višacki će u toku foruma imati i niz bilateralnih sastanaka sa predstavnicima Međunarodnog olimpijskog komiteta i Ujedinjenih nacija.