XS
SM
MD
LG
15.05.2013 Vinko Janković

Kup PFS Sombor: Prigrevčanima kup područja

Fudbaleri PIK-a Prigrevice, lakše nego se očekivalo, došli su do pehara koji se dodeljuje pobedniku Kupa Područnog fudbalskog Saveza Sombor. Izabranicima trenera Gorana Panjevića, ovo je drugi osvojeni trofej ove godine, jer su jedan uzeli kao pobednici

Opštinskog Kupa, a kako stvari stoje na tabeli Područne lige, njima će u ruke pripasti i treći, kao osvajačima prvog mesta  i novim članovima Vojvođanskog Zapada. Finalnu utakmicu sa ekipom Crvenke, članom višeg ranga, fudbaleri iz Prigrevice, dobili su sa lakoćom, jer su tokom celog susreta imali više od igre i na vreme iskoristili svoje šanse, dali dva gola i ceo posao rešili odma u prvih 45 minuta igre. Već u drugom minutu Bogunović je doveo svoj tim u vođstvo, a osam minuta pre odlaska na odmor , najbolji pojedinac susreta, Miroslav Paunović je svojim golom potvredio pobedu. U drugom delu utakmice, domaćini su nastavili da atakuju na gol mladog golamana Pavasovića, ali do promene rezultata nije došlo iz više razloga, sebičnosti, brzopletosti i dobrih intervencija čuvara mreže gostiju. U 65 minutu lepu priliku je imao Vuković, minut kasnije Paunović, a tri minuta potom i Bogunović. Na deset minuta pre kraja Vladimir Rakić je glavom uputio šut ka golu , ali je lopta prošla pored stative. U istoj minuti, senku na fer i sportsko ponašanje, stavio je kapiten gostiju , Svitić, koji je pogrdnim rečima upućenim arbitru Boškoviću, zaradio crveni karton i uz prekor svoga trenera, pre vremena završio meč. Pet minuta pre kraja, odličnu priliku je sam sebi stvorio Paunović, ali je u oskudnom trenutku , hteo lobovati visokog Pavasovića, koji je uhvatio loptu jer je šut bio isuviše mlak i spor. Lepo popodne na igralištu u Prigrevici, borbenost i fer i sportsko ponašane, sem jedne, pomenute situacije, uz prisustvo dvestotinjak gledalaca , završeno je slavljem domaći fudbalera i njihovih navijača koji su burnim aplauzom pozdravili dodelu pehara kapitenu Ćući iz ruku presednika Područnog fudbalskog saveza , Zorana Purića.  

PIK PRIGREVICA : CRVENKA 2:0 (2:0)
Igralište u Prigrevici. Gledalaca 200. Sudija Bošković (Sombor) pomoćnici Vračar i Lukić (Sombor) delegat Purić (Sombor) Strelci : Bogunović u2 i Paunović u 37. za PIK Prigrevica . Žuti karton  Latinović (Crvenka). Crveni karton Svitić u 80 (Crvenka Igrač utakmice Miroslav PAUNOVIĆ.  
 
PIK PRIGREVICA: Šarić, Griva, Milanović, Ćuća, Knežević, Marin (D. Rakić), Paunović, Vuković, Radojčić(Vladetić), Bogunović (V. Rakić) Stojšić .
CRVENKA: Pavasović, Vidarić, Dragović, Svitić, Latinović( Vujičić), Komazec(Ivić), Jovanović, Radaković, Đurđević, Majkić, Jovanović (Popović).

Na slici: Pobednička ekipa PIK-a PRIGREVICA sa osvojenim peharom i Miroslav Paunović, najbolji pojedinac finalne utakmice sa Crvenkom