XS
SM
MD
LG
15.05.2013 Miroslav Todorović

Košarkaši Mladosti iz Čačka najbolji u Zapadnoj Srbiji

U nedelju je održan finalni košarkaški turnir za prvaka Zapadne Srbije u kategoriji mlađih pionira. Organizator takmičenja bio je košarkaški klub Mladost Junior iz Lučana a mečevi su igrani u sali OŠ „Milan Blagojević“. Plasman na završni turnir obezbedili su pobednici 4 kvalifikacione grupe – Mladost II (Čačak), Užice I (Užice), Mladost Junior (Lučani) i Mladost (Ljubovija). Najpre su odigrani polufinalni susreti, zatim meč za treće mesto i na kraju finalni duel. Žrebom je odlučeno da se u polufinalu sastanu : Mladost II(Čačak) – Mladost Junior(Lučani) i Užice I – Mladost(Ljubovija). Pomenuti mečevi nisu doneli neizvesnost, jer su iskusniji Čačani i Užičani lako savladali svoje protivnike. Rezultati : Mladost II – Mladost Junior 83 : 35 , Užice I – Mladost 65 : 24.



Detalj sa meča : Mladost II (Čačak) – Mladost Junior (Lučani)


Nasuprot polufinalnim okršajima mečevi za treće i prvo mesto doneli su dosta uzbudljive i izjednačene duele.Sportski dvoboj dve Mladosti,iz Lučana i Ljubovije,predstavljao je borbu za treću poziciju.Lučanci su imali prednost na poluvremenu od 4 poena(21-17) ali su se gosti trgli u drugom delu i na kraju zasluženo slavili sa 49 : 53.

 Borba za svaku loptu : Mladost Junior (Lučani) – Mladost (Ljubovija)

Finalni susret počeo je u znaku Čačana,koji su delovali dosta sigurno i do odmora stvorili suficit od 15 poena(29-14).Činilo se da će košarkaši iz grada na Moravi lako do trofeja.Međutim,posle odmora Užičani su zaigrali znatno bolje i postepeno smanjivali razliku.Na ulasku u poslednju deonicu,Čačani su imali svega 4 poena viška(38-34).Ipak,trofej namenjen pobedniku,pripao je timu Mladosti II.Nisu uspeli oficijelni gosti da naprave potpun preokret,pa je krajnji rezultat glasio Mladost II – Užice I 49 : 46.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najbolji u Zapadnoj Srbiji : KK Mladost II (Čačak)

Svim učesnicima dodeljeni su pehari a najboljim pojedincima prigodne nagrade.Ljubitelji igre pod obručima mogli su da vide pregršt lepih akcija koje čine ovaj sport toliko atraktivnim i popularnim.Pokazali su dečaci rođeni 2000.,2001.godine i mlađi,da košarka na ovim prostorima ima dobru bazu,samo treba istrajati u kvalitetnom radu i za budućnost ne treba brinuti.