XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Gajičić ima dvoje za Ejof

BEOGRAD, 6. maj (Info centar).- Saša Gajičić, naš proslavljeni biciklistički profesionalac, dvostruki pobedik trke „Kroz Srbiju“, sada selektor mlađih kategorija u BSS, vratio se sa trke „Velika nagrada Matoušeka“ u Češkoj na kojoj je vodio sedmoricu kadeta: Almira Hodžića (Novi Pazar), Jovana Jovanovića i Aleksu Radivojevića (Boba, Valjevo), Dimitrija Žarkovića Đolaia (Spartak), Aleksandra Petrovića iz Borca, Dušana Rajovića iz CCN Metalca i Nikolu Rosića iz Šumadije Biro plan (Aranđelovac). Gajičiću je u stručnom štabu asistirao Miloš Bukvić.

- Ovo je bila, na neki način, izborna trka za Ejof u Utrehtu u Holandiji od 14. do 19. jula. za koji smo od OKS dobili tri mesta, za dva dečaka i devojčicu – kaže Gajičić.- Suguran sam za dvoje, za Milicu Rakić iz BK Novi Sad i Dušana Rajovića iz CCN Metalca, dok je najozbiljniji kandidat za treće mesto Dimitrije Žarković Đolai iz subotičkog Spartaka. Spisak je još otvoren, ali na žalost, nemamo kadetskih trka kod nas, insistiraću kod klubova da se kadeti uključe u “Dunavski kup” koji je trenuto mnogo jači od naše lige, da proverim još nekog vozača.

Gajičić ističe da je ekipa u Češkoj imala dosta pehova, da je Đolaiu pukao lanac u trećoj etapi, ali i da je Rajović pokazao odličnu formu. Pratio je i učinak juniora, koje je na omladinsku „Trku mira“ za Kup nacija u Češku vodio Miroljub Krstić iz Železničara MBN (Niš):

- Tešku trku završio je samo Dušan Kalaba iz Partizana, Luka Kotur, Danilo Milošević i Milan Bogdanović su odustali. I juniori imaju slab domaći program, tako da im ovakve trke mnogo znače da vide gde su u pravoj, svetskoj konkurenciji. Imaju potencijala, ali moraju mnogo više da rade. Okupićemo ih ponovo na pripremama pred trku Kupa nacija „Oko Luksemburga“ 6. i 7. jula i biće pripremna za juniorsko Prvenstvo Evrope u Češkoj od 18. do 20. jula - objasnio je Gajičić.

Juniorsku „Trku mira“ osvojio je Danac Pedersen. Pobedio i u poslednjoj, četvrtoj, etapi koju je Kalaba završio na 95. mestu sa 10,22 minuta zaostatka. U generalnom plasmanu drugi je bi Ouven (SAD), a treći Van der Pel (Holandija). Kalaba je u ukupnom poretku bio 96. sa 30,25 minuta slabijim vremenom od Pedersena.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise