XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Čubrić izabrao za „Karpatia tur“

BEOGRAD, 29. april (Info centar).- Radiša Čubrić, selektor seniorske biciklističke reprezentacije odredio je bicikliste za trku „Karpatia tur“ koja će se od 1. do 5. maja voziti kroz Slovačku, Češku i Poljsku.

Pozvani su Dejan Marić (Radnički, Kragujevac), Nikola Kozomara (OBK Beograd), Jovan Zekavica, Marko Danilović i Stefan Stefanović (Borac, Čačak), Miloš Borisavljević i Marko Polumirac (Metalac, Kraljevo).

- Zbog teške finansijske situacije i blokade BSS, ovu akciju će finansirati klubovi - objasnio je Čubrić.- Međutim, već sama obavešten da Dejan Marić, koji je izuzetan potencijal, neće stratovati, a najverovatnije i Kozomara. Trošak po takmičaru je nešto preko 100 evra a ako ne bismo otišli na trku kaznili bi nas najmanje 800 švajcarskih franaka tako da je, u suštini, odustajanje skuplje od odlaska. Trka je veoma teška, sve sama brda a konkurencija- paklena: 15 nacionalnih reprezentacija i još 15 mladih timova najpoznatijih evropskih pro tur ekipa!

I selekor mlađih kategorija Saša Gajičić muku muči da obezbedi novac za program. Kadeti za vikend imaju trku u Čepškoj, a juniori od četvrtka do nedelje omladinsku „Trku mira“. Očekuje se pomoć klubova, posebno za kadete koji se pripremaju za Ejof.