XS
SM
MD
LG

Tradicionalno - ludnica u Kuli

Već je postalo uobičajeno da Sloboda u Kuli igra fantastične utakmice sa urnebesnim završnicama. Setimo se samo dva autogola Hajduka u poslednjim minutima susreta prethodne sezone kraj Kišovog kanala. Da Sloboda igra pošteno i motivisano svaki susret, nema boljeg dokaza od ove utakmice. Nekoliko slobodaša, sa odgedanih preko stotinu utakmica na gostovanjima, sme da se zakune da je ovo sigurno najbolja partija Slobode na strani.
Paklen ritam od samog starta doneo je veliko broj prilika i poluprilika na obe strane, istina znatno više u korist Slobode, ali i ne mali broj grešaka. Domaći su krajem prvog poluvremena imali petnaestominutnu inicijativu, ali je Sloboda u ostatku susreta bila bolja i žestokim presingom držala igru na polovini Hajduka, a samo nepreciznost rossonera u završnici spasila je domaće ubedljivog poraza.
Atomski fudbal i presing Slobode ukratko opisuje šta se danas događalo u Kuli. Zbog parnih kartona Stamenković nije mogao da računa na Pejovića, pa je priliku kao starter prvi put ove sezone dobio Tadžikistanski reprezentativac Davronov.

Već u 6. minutu Pilipović sa sedam metara propušta stopostotnu šansu. Na drugoj strani preti Adamović, ali pored stative.
Nekoliko minuta kasnije i Tiago je u odličnoj prilici, ali i ona odlazi u nepovrat. Igrao se 16. minut kada je Lovrić napravio prekršaj na ivici šesnaesterca. Lazar Veselinović pogađa desni gornji ugao Rankovićevog gola za 1:0. Stekao se utisak da je golman Slobode mogao bolje da odreaguje, obzirom da je bio dobro postavljen na toj strani. Vođstvo domaćih nije poremetilo Sobodu u namerama da igra dobar napadački fudbal. U 22. minutu odlični sudija Jeremić dosudio je jedanaesterac nad Tiagom, koji u gol pretvara, po treći put u dresu Slobode, Predrag Ranđelović. Golman u jednu, lopta u drugu stranu, po receptu starog majstora, za svoj deseti ovosezonski gol.
Tiago i Ranđelović prave pometnju u zadnjem redu Hajduka, Vasilić se po desnoj strani često uključuje u završnicu napada i probija linije Kuljana, a sudija Jeremić, za razliku od mnogih arbitara, dosuđuje očigledne prekršaje u skoku nad centarforom Slobode.
Poslednjih 10 minuta prvog poluvremena ipak je pripalo domaćem timu. U 38. minutu Knežević je morao da napusti igru zbog obnovljene povrede lože, što je poremetilo crveno-crne. Umesto njega na terenu je Krstić, koji odlazi na levo krilo, gde se do tada nije najbolje snašao Davronov, pa biva pomeren na poziciju zadnjeg veznog.
Upravo je Krstić prilikom jednog prekida ostavio nebranjenu stranu i omogućio Adamoviću da izađe sam ispred Rankovića. Odlićni golman Slobode, junak utakmice protiv Partizana, uspeva da odbrani prvi udarac, lopta se odbija o prečku, ali na nju ponovo natrčava Adamović i to je 2:1 za domaće.

Drugo poluvreme obeležila je apsolutna dominacija Slobode. Na samom startu kolosalne prilike propuštaju Purić i Krstić. Krstić pogađa stativu sa nekoliko metara, lopta se odbija i šeta po gol liniji odakle je izbijaju domaći defanzivci. Kuljani su tokom drugog dela igre samo u par navrata preneli igru na polovinu Slobode i to im je bilo dovoljno da u 60. minutu dođu do velike prednosti. Veselinović proigrava Kiša, ovaj šutira, Vasilić pokušava da blokira, ali se lopta odbija i lobuje Rankovića. Sloboda nastavlja da napada, nošena podrškom tridesetak Užičana.
Stamenković pravi odličnu izmenu u pravom trenutku. Umesto neprimetnog Davronova, prvi put u dresu Slobode, Danijel Olerum!
Tamnoputi napadač pojačao je špic, gde sa Ranđelovićem apsolutno dominira u skoku, a Pilipović ostaje sam na poziciji zadnjeg veznog. Olerum je ubrzo imao i prvu priliku. Obišao je golmana i šutirao iskosa po zemlji, ali njegov udarac domaći izbijaju sa same gol linije.
U 78. minutu nakon udarca Purića, na odbijenu loptu natrčava Ranđelović i sprovodi je u mrežu za 3:2 i svoj jedanaesti gol ove sezone. Prilikom ove akcije, Ranđelović je povredio koleno i iz predostrožnosti napustio igru. Umesto njega na terenu je borbeni Memedović, što dodatno ubrzava igru.
I dalje se nastavlja pakleni ritam Slobode. Napadi se ređaju kao na traci. Igrao se 85. minut kada je nakon snažnog udarca Oleruma, golman Brać kratko odbio loptu, na nju natrčava Krstić i uz pomoć stative postiže svoj prvi prvenstveni gol u dresu Slobode za 3:3.
Nakon toga domaći kreću na sve ili ništa, izvode dva uzastopna kornera, ali bez rezultata. Utakmica je produžena za 4 minuta, ali Sloboda ovaj put nije dozvolila iznenađenje, pa ekspedicija crveno-crnih nosi veliki bod u Užice. Podsetimo, Hajduk se bori za goli prvoligaški život, pa tim pre i ovaj rezultat Slobode dobija na značaju, a treba ga posmatrati i u svetlu regularnosti prvenstva i pravih sportskih i fudbalskih principa kojima se vode Užičani u najvišem rangu.

Zbog četvrtih kartona naredne subote u Novom Sadu neće nastupiti Lovrić i Purić.
Kako nezvanično saznajemo, za nastup će biti spreman Mladen Lazarević, odlični štoper, koji nakon povrede kolena u Ivanjici pauzira već godinu dana bez zvaničnog nastupa. Povrede Ranđelovića i Kneževića nisu teže prirode, pa se očekuje i njihov nastup, a po prikazanom u Kuli, Sloboda je dobila još jedno pojačanje, Daniela Oleruma!

Čestitke ekipi i Stamenkoviću na osvojenom bodu!

NAPRED SLOBODA!


Hajduk 3 : 3 Sloboda Point
Partizan 1 : 2 Vojvodina
OFK Beograd 1 : 1 Javor
Jagodina 3 : 0 Rad
Donji Srem 3 : 0 Novi Pazar
BSK Borča 2 : 1 Radnički (N)
Spartak ZV 1 : 2 Radnički 1923
Smederevo 0 : 1 Crvena zvezda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 22 16 3 3 51
2 Crvena zvezda 22 15 2 5 47
3 Vojvodina 22 12 8 2 44
4 Jagodina 22 12 3 7 39
5 Rad 22 9 7 6 34
6 Sloboda Point 22 7 10 5 31
7 Radnički (N) 22 8 6 8 30
8 OFK Beograd 22 8 5 9 29
9 Javor 22 8 4 10 28
10 Spartak ZV 22 7 6 9 27
11 BSK Borča 22 7 4 11 25
12 Donji Srem 22 6 5 11 23
13 Novi Pazar 22 5 8 9 23
14 Radnički 1923 22 5 7 10 22
15 Hajduk 22 5 6 11 21
16 Smederevo 22 1 6 15 9