XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Srpski kvartet za Uskrs u Italiji

BOEGRDA, 29. mart (Info centra).- Radiša Čubrić, selektor reprezentacije Srbije odredio je četvoricu biciklista koji će za kataolički Uskrs 1. i 2. aprila učestvovati na dva jake trke za bicikliste do 23 godine u Italiji 1. aprila „Điro dela Belvedere“ i 2. aprila „Gran premio Palio de Ređioto“.

- Stratovaće Miloš Borisavljević iz CCN Metalca, Jovan Zekavica i Stefan Stefanović iz čačanskog Borca a četvrti vozač je Nikola Kozomara iz OBK Beograda – kaže Čubrić - Ovo su dve najjače trke za bicikliste do 23 godine u ovom delu sezone i dolaze veoma jaki nacionalni timovi iz celog sveta. Druga trka je veoam teška, znam iz iskustva jer startuje 200 vozača a samo četvrtina stigne do cilja.

Miloš Borisavljević koji je kao gost u majici belgijskog Melboteka pre mesec i po dana pao na jednoj trci, se oporavlja, ali Čubrić smatra da još nije „onaj pravi“:

- Radili smo poslednjih dana dosta dobro u Kraljevu i siguran sam da će biti spreman za najteži ispit, trku „Điro dela Toskana“ u Italiji od 16. do 21. aprila. Ona je zamenila čuvenu „Điro dela ređone“ i učestvuju nacionalne selekcije a boduje u visokoj kategoriji za vozače do 23 godine. Otvaranje sezone u Srbiji je već u subotu 6. aprila je početak Lige Srbije u planinskom biciklizmu u Novom Sadu, a već 7. aprila reprezentacija bi učestvovala na trci „Oko Šenčura“ u blizini Kranja u Sloveniji u kategoriji 1.2.

- Imaćemo za Sloveniju dobar sastav, Stević će voziti trku za ligu i potom će sa nama za Šenčur – rekao je Čubrić.- Mladi as subotičkog Spartaka Gabor Kasa koji kao i Borisavljević u prolećnom delu sezone gostuje u Melboteku, odlazi u ponedeljak za Belgiju, a već u sredu ga čeka jaka trka. Borisavljević će iz Italije vozom krenuti za Belgiju, pa će i on startovati. Imaju 6. i 7. aprila dve veoma kvalitetne trke na koje dolaze i mladi vozači iz pro tur ekipa.

Podmladak Partizana će u subotu startovati na trci „Memorijal Zambeli“ u Istri. Luka Kotur, Danilo Milošević i Dušan Kalaba koji je prešao iz BSK (Banjaluka) u Partizan voziće u veoma jakoj konkurenciji a vodiće ih Goran Kalaba.

- Kadetska selekcija Srbije počeće pripreme za Ejof u Utrehtu u julu zahvaljujući pomoći OK Srbijee. Mladi biciklisti iz desetaka zemlja u organizaciji OK Hrvatske okupiće se od 6. do 13. aprila u Poreču - kaže selektor za mlađe kategorije Saša Gajičić.- U ekipi su Andrej Galović iz Partizana, Dušan Rajović iz CCN Metalca, Aleksandar Petorović iz Borca i Milica Rakić iz BK Novi Sad. Za Ejof imamo ukupno tri mesta i najverovatnije ćemo se odlučiti za dva dečaka i devojčicu. Juniorski program počinje trkom „Kroz Istru“ od 19. do 21. aprila i posle naše lige imaću konačni uvid u formu i odrediti kandidate.

.