XS
SM
MD
LG

Ministarstvo omladine i sporta: Karatisti u akciji „Fer - plej je pobeda“

ARANĐELOVAC, 10. mart (Info centar).- Četvrti javni čas u akciji Ministarstva omladine i sporta Srbije „Fer-plej je pobeda“ održan je u Sportskom centru „Šumadija“ u Aranđelovcu u toku karate turnira „Aranđelovac open 2013“ koji je organizovao aranđelovački Karate klub „Knjaz“. Učestvovalo je oko 750 karatista iz sedam država.

Na inicijativu Ministarstva omladine i sporta 2013. proglašena je godinom tolerancije i fer - pleja u sportu i “fer - plej karavan” obići će sve veće gradove u Srbiji. Naši najbolji sportisti i sportske legende će kroz držanje u toku javnih časova prenositi deci ideju fer - pleja, tolerancije i poštovanja protivnika. U Aranđelovcu su o fer – pleju govorili proslavljeni srpski rukometaš i reprezentativac, sada državni sekretar za sport Predrag Peruničić, legenda vaterpola i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, kao i višestruka šampionka Evrope i sveta i jedna od naših najtrofejnijih karatistkinja Roksanda Atanasov (devojačko Lazarević). Kroz svoja iskustva mališanima su poručili koliko je fer-plej bitan i neodvojiv deo sporta i da su zahvaljujući njemu ostali zapamćeni kao sportske legende. Istakli su i da su mladi budućnost i najveći potencijal društva i zato je briga o njima prioritet države.

Proslavljeni sportisti su, potom, potpisivali kimono i poklonili ga mladoj nadi karatea Jovani Preković, članici Karate kluba „Knjaz“, koja je osvojila treće mesto na nedavno održanom juniorskom Prvenstvu Evrope u Turskoj.

Povodom obeležavanja godine tolerancije i fer - pleja u sportu u Srbiji državni sekretar Predrag Peruničić uručio je u ime Ministarstva omladine i sporta karatistkinji Roksandi Atanasov za Karate klub „Knjaz“ povelju „Fer - plej je pobeda“ za podršku i primenu principa fer- pleja.

Javnom času su prisustvovali i pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov, savetnik za školski sport Igor Marinković, kao i sportski radnici iz Aranđelovca i okoline.