XS
SM
MD
LG
10.03.2013 A. Daišević

Ribnica u četvrtfinalu plej ofa dočekuje novosadsku Vojvodinu

Ribnica je ligaški deo takmičenja u Viner Štediše Superligi završila na odličnom i željenom četvrtom mestu. „Musketari“ su sa novim timom i uz mnogo personalnih problema u finišu takmičenja izborili i sačuvali poziciju koja garantuje evropsku vizu. Ipak, sezona nije gotova, Kraljevčani na startu plej of serije dočekuju najtrofejniji odbojkaški tim u zemlji novosadsku Vojvodinu koju su u ligi pobedili dva puta.

Tako gledano reklo bi se da nam odgovaraju, ali to je samo privid. Čeka nas jako težak posao u kome bi trebao ili morao da odluči domaći teren. Naša dvorana i navijači bi trebali da budu tas na vagi koji bi prevagnuo u našu korist. Zato se iskreno nadam punim tribinama i velikoj podršci istinskih ljubitelja sporta u Kraljevu, odbojke pogotovo – kaže Boško Mačužić trener kraljevačke Ribnice.

Ribnica i Voša su odigrali dva nezaboravna meča u ligi, viđeno je deset setova, veliki preokreti, ali su Novosađani u međuvremenu promenili tim.

Posle poraza od nas u SPENS-u doveli su, odnosno vratili Veljka Petkovića i to je značajno promenilo fizonomiju ekipe i donelo veliki kvalitet. Veljko je provereni igrač, ponikao u Ribnici, poznaje teren i ambijent i znaće da povede mlađe saigrače. Vojvodina je sada mnogo drugačija, gledali smo njihove utakmice, igraju mnogo mirnije, zrelije i u Kraljevo dolaze sa mnogo samopouzdanja. Ponavljam još jednom, naša šansa je dvorana u kojoj su „lale“ uvek teško igrale. Moramo da odigramo hrabro, da napadnemo servisom i u tom slučaju šanse za trijumf rastu. Radili smo dobro ovu nedelju, raspoloženje je na visini i nadam se uspehu – zaključuje strateg Ribnice Boško Mačužić.

Kraljevčani će na megdan Vojvodini u skoro kompletnom sastavu. Posle duge pauze u tim se vraća Nebojša Januzović, dok je za Nikolu Veljovića sezona gotova. Atmosfera među „musketarima“ je pobednička.

Sigurno da nismo rekli poslednju reč za ovu sezonu. Ovaj tim ima potencijala i prostora da napreduje i učinićemo sve da u plej ofu doguramo što dalje. Vojvodina nam je rival, reklo bi se da smo imali sreće, jer smo „lale“ pobedili oba puta u prvenstvu. Ipak, u tim mečevima je viđeno 10 setova, bilo je dosta uzbudljivo i tako će biti i u doigravanju. Naša velika prednost je domaći teren i na tu kartu moramo da igramo. Januzović je spreman tako da u jakom sastavu idemo na prvu pobedu, što bi nam donelo da mirno čekamo drugi meč u Novom Sadu. Mislim da je ovo najneizvesniji par u plej ofu i da će se najbolja odbojka gledati u duelima u Kraljevu i Novom Sadu – zaključuje Predrag Bićanin kapiten kraljevačke Ribnice.