XS
SM
MD
LG
04.03.2024 SPD Radnički

Radnički na derbiju na Novom Beogradu

Detalj sa prethodnog meča - foto: SPD Radnički

U derbiju drugog kola za plasman od 1. do 6. mesta Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog gostuju ekipi Novog Beograda, u utorak od 19.45 časova, na bazenu „11. april“.

U duelu timova koji su se u poslednje vreme često borili za pehare u domaćim takmičenjima, Novobeograđani su trenutno favoriti. U dosadašnjem delu sezone osvojili su Kup Srbije, a svakako da će napasti i preostala tri trofeja. Kao jedini su tim sa maksimalnim učinkom u Super ligi, na dobrom su putu ka duploj kruni, dok su Šumadinci zacementirali treću poziciju pobedom na Šapcu (10:6), u prvom meču posle duge pauze.

- Možemo da budemo zadovoljni prvom utakmicom posle duge pauze, kako zbog osvojenih bodova na teškom gostovanju, tako i pruženom igrom. Naporno smo radili tokom ova tri meseca i vidi se napredak u odnosu na prvi deo sezone. Vratila nam se i neka energija koja nam je falila u dosadašnjem delu sezone i nadam se da ćemo do kraja sezone nastaviti u takvom ritmu – rekao je Nemanja Stanojević, povremeni reprezentativac Srbije iz redova Radničkog.

Ove sezone Novi Beograd pojačala su čak četvorica igrača Radničkog: Lazar Dobožanov, Miloš Ćuk, Nikola Lukić i Marko Radulović, a među najzvučnijim pojačanjima svakako je ime Filipa Filipovića, koji je preuzeo i kapitensku ulogu.

- Novi Beograd je definitivno favorit za titulu, pa tako i u ovom meču, na svom bazenu. Na svim pozicijama popunjeni su velikim brojem vrhunskih reprezentativaca, kako domaćih, tako i stranih, a jedina neka njihova trenutna „mana“ je što nisu bili na okupu tokom ove pauze. Ipak, reč je o velikim profesionalcima koji su dugo igrali zajedno i dobro se poznaju, pa im to neće predstavljati preveliki problem. Sa druge strane, uvek postoji želja da se oprobamo protiv najboljih igrača na svojim pozicijama, tako da i mi imamo svoje motive u ovoj utakmici – zaključio je Stanojević.


Novi Beograd 9 : 7 BVK Crvena zvezda
NBG Vukovi 12 : 15 Šabac Eliksir
Partizan 11 : 13 SPD Radnički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob PBP PRP Por Bod
1 Novi Beograd 10 10 0 0 0 30
2 BVK Crvena zvezda 10 6 0 0 3 18
3 SPD Radnički 10 6 0 0 3 18
4 Šabac Eliksir 10 4 0 0 5 12
5 Partizan 10 1 0 0 8 3
6 NBG Vukovi 10 1 0 0 9 3