XS
SM
MD
LG

Milan Kuljić trener sa ogromnim samopouzdanjem u radu i velikom željom za dalje napredovanje

Milan Kuljić - foto: Zoran Lazarević

Milan Kuljić (48) je prošao kompletan razvojni put od trenera mlađih kategorija do samostalnog vođenja jednog superligaša.

Trenersku karijeru počeo je na Farskim ostrvima, gde je proveo kao igrač deset sezona (osvojena tri titule). Završio "A" i "B" licencu, radio kao asistent u B36 i šef stručnog štaba TB (Premijer liga Farskih ostrva). Po povratku u Srbiju preuzima kadete i omladince Brodarca, sa kojima uspešno nastupa u Kadetskoj i Omladinskoj ligi Srbije. Ponosi se plasmanom u šesnaestinu finala omladinske Lige šampiona i duela sa podmlatkom slavnog Mančester Junajteda, priznatog od strane UEFE kao najveći uspeh jednog amaterskog kolektiva u njenim takmičenjima. Posle omladinaca preuzima prvi tim Brodarca i vodi ga sa uspehom u Srpskoj ligi, “Beograd”.

Kuljić je u dva profesionalana ranga bio šef stručnog štaba na 78 utakmica. Vodio je pet prvoligaša: OFK Žarkovo, Kolubaru, Zemun, Budućnost (Dobanovci) i Inđiju, a u Super ligi radio je u OFK Bačkoj (2021. godine).

Na poziciji prvog asistenta sarađivao je sa Simom Krunićem (Radnički Niš), Milanom Milanovićem u Kazahstanu (Tobol) i Spartaku ŽK, Nemanjom Miljanovćem u Krumovgradu (Bugarska).

Četiri godine je bio angažovan u radu sa mlađim selekcijama kao regionalni insrtuktor FSS. Radio je u stručnom štabu selekcije U18, U19 i U20, a samastolno kao selektor U17 Srbije (2018/19).

Krajem 2018. godine završio edukaciju za UEFA PRO licencu.

Sa zadovoljstvom priča o radu u Centru za edukaciju trenera, gde je povremeno angažovan kao predavač za UEFA "A" i "B" nivo. Zastupa tezu da je od izuzetnog značaja povezanost teorije i prakse.


Trener
UEFA Pro Licence
Broj godina: 48