XS
SM
MD
LG

Jedinstvo 1936 bez nade na proslavi "gumara", derbi u obližnjem Meševu, paraćinski derbi bez favorita, Jagodinci na popravnom protiv "alasa" sa Dunava

Trayal je pre nekoliko kola obezbedio jesenji naslov u Srpskoj ligi, Istok, i težiće da polusezonu završi sa maksimalnim učinkom, nezabeleženim u analima kluba. Konkurenti sumnjaju da se unapred zna prvak, misle da imaju naklonost “ljudi u crnom” i moćne čelnike. Još jednu recku dodali su u Kladovu, Piroćanci su prvi poraz na strani doživeli u Prahovu, sa brojnim primedbama na račun suđenja, Meševo je nastavilo seriju u Žitorađi, “orlovi” su dobili Paraćince, Svilajčani nisu uspeli da savladaju Vlasinu, kao Budućnost Jedinstvo1936. Četiri pobede domaćina, dve gostiju i efikasni mečevi (27 golova).

Sutra sledi kruševački okršaj između Trayala i Jedinstva1936 u kome se favorit unapred zna. Lider je dobio u Kladovu, ali su primili dva gola (ukupno šest). Jedinstvo 1936 je u sredini tabele i sudeći po dosadašnjim rezultatima položili su ispit kao novajlija, mada su u prethodna tri kola osvojili jedan bod.

Istog dana u obližnjem Meševu odigraće se derbi, gde stiže korektan sastav Budućnosti. Za trenera Nikolića rezultati ne predstavljaju iznenađenje i da nije bilo kupa imali bi koji bod više. Zamera igračima na malim oscilacijama u igri i kako primer navodi meč u Žitorađi kada su se propisno ispromašivali i na kraju došli u situaciju da strepe za konačan ishod. Budućnost je imala prednost od dva gola sa drugim kruševačkim srpskoligašem i zameraju na dužini trajanja utakmice i crvenom kartonu za trenera Stankovića. Respektuju Meševo i znaju da se radi o kvalitetnom sastvu, jakom energetski i na fizičkom planu.

Svilajnčani odlaze u daleko Trgovište, gde ih očekuje motivisani domaćin na specifičnom terenu. Pčinja je bila na pragu osvanjanja prvog boda na strani u Paraćinu. U njihovoj igri nema mnogo filosofiranja, igraju na “palac”, bez mnogo kombinatorike, sa težnjom da daju gol i da se po svaku cenu odbrane. Mnogi od njih zaziru, sumnjajući u regularnost njihovih utakmica. Radnički igra dobro, ali bez adekvatnih rezultata, umor od dalekog puta, težak i mali teren može biti prednost za domaćina.

Paraćinski derbi uvek privlači pažnju navijača iz grada i okoline. SFS Borac je daleko uspešniji (sedam bodova viška), vezali su dve pobede. Protiv Pčinje su odigrali od sjaja do očaja, vodili sa 3:0 i u nastavku nisu ličili na sebe. Jedinstvo je poraženo u Nišu, igraju promeljivo i sve bodove su osvojili na svom prelepom stadionu. Novi kormilar domaće ekipe Darko Miladinović prešao je iz redova “staklara” i dobro je upoznat sa kvalitetima gostiju.

Pored Nišave se očekuje kvalitetna predstava uzdrmanih Piroćanaca od problematičnog poraza u Kladovu i OFK Sinđelića. Kako rekoše, sudija Danijel Zlatanović je sproveo fudbalsko nasilje nad gostima i pored sumnjivog jedanaesterca, pokazao je četiri crvena kartona: Adžibabi, Petrovu, Mančiću i treneru Lazareviću. Bili su oslabljeni, bez Mančića, prvog strelca Dimitrova i Ristova. Nišlije su najviše pokazale od novajlija i na strani nisu bili u elementu, tako da nekompletnom domaćinu dajemo blagu prednost.

GFK Jagodina ima jednu od najmlađih ekipa sa napadačkim opredeljenjem. Teže posedu kada do izražaja dolaze kreacije trenera Tasića. Mlada ekipa ima oscilacija, posle remija i pobede, poraženi su u Knjaževcu. Dunav igra čvrsto, zna da se odbrani i tranziciono napadne, tako da pred mladim Jagodincima neće biti lak zadatak da se na oproštaju od navijača prikažu u pravom svetlu.

Vlasina i dalje tavori pri dnu, osvojili su bod u Svilajncu, gde su ostavili povoljan utuisak i domaćinu nije bilo jasno da su sakupili tako malo bodova. Na njihovim utakmicama pada dosta golova i Đerdap je novi izazov. Sve osim pobede pred svojim navijačima bilo bi ravno porazu i još više bi zakomplikovalo položaj na tabeli. Kladovčani su izgubili prema očekivanju od lidera, ali su se pokazali kao tvrd orah, spremni su da iznenade i potvrde uspon forme.

Poslednja Žitorađa kao da diže ruke od Srpske lige. Izgubili su od Meševa minimalnim rezultatom, ali je protivnik stvori sijaset prilika i na kraju su bili u prilici da izjednače (pogodili stativu). Ekipa koja na klupi ima tri igrača, bez rezervnog golmana, ne može računati na bolje rezultate. Biće ponovo na iskušenju protiv mladog sastava Timočanina, koji igra sve bolje. Trijumfom nad Jagodincima nastavili su uspešnu seriju i bliži su pobedi protiv posrnulog domaćina.


Đerdap : Meševo
Radnički (S) 0 : 1 Jedinstvo 1936
SFS Borac : Budućnost (P)
OFK Sinđelić 1 : 2 Trayal
Dunav 0 : 2 Vlasina
Pčinja 4 : 0 Timočanin
Žitorađa : Jedinstvo (P)
GFK Jagodina 3 : 0 Radnički (P)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Trayal 25 25 0 0 75
2 Meševo 24 13 4 7 43
3 OFK Sinđelić 25 13 4 8 43
4 Jedinstvo 1936 25 12 5 8 41
5 Radnički (P) 25 13 1 11 40
6 GFK Jagodina 25 11 5 9 38
7 SFS Borac 24 12 2 10 38
8 Radnički (S) 25 11 3 11 36
9 Dunav 25 10 2 13 32
10 Budućnost (P) 24 8 7 9 31
11 Jedinstvo (P) 24 9 4 11 31
12 Vlasina 25 8 6 11 30
13 Đerdap 24 9 3 12 30
14 Pčinja 25 9 1 15 28
15 Timočanin (-5) 25 5 3 17 13
16 Žitorađa 24 3 2 19 11