XS
SM
MD
LG

Kraljevski preokret za finale

Ekipa Royal Crowns

Kraljevske krune su trijumfovale nad ekipom Kumanovo Skeletons, preokretom sa 12:13, na 19:13. Kraljevački tim se ovom pobedom plasirao na finalni turnir Seniorske fleg lige Srbije. Momci iz doline kraljeva su juče u 11-man tackle američkom fudbalu pobedili Bugare, a danas u fleg fudbalu savladali i Makedonce. 

U Kraljevu je u nedelju 5. novembra održan i treći turnir grupe Jug, Seniorske fleg lige Srbije. U prvom susretu tim Kumanovo Skeletons je deklasirao tim Werewovles iz Valjeva rezultatom 60:0, poluvreme 30:0. U drugoj utakmici su domaći Kraljevo Royal Crowns igrali sa Kumanovo Skeletons, jedinim konkurentima u grupi za prolazak na finalni turnir. Naime, na prvom turniru su Krune odnele sve pobede, a na drugom tim iz Makedonije.

U odlučujućoj utakmici nije nedostajalo uzbuđenja. Kraljevski klub je poveo, tako što je Mihailo Đokić kompletirao pass od 7 jardi na Dušana Jarića. Tim rezultatom od 6:0 se i završilo poluvreme. U drugom poluvremenu su Krune povećale prednost na 12:0, nakon sjajno presečene lopte u svojoj endzoni, od strane Nikole Milivojevića i vraćanja preko celog terena za tačdaun. Međutim, tim iz Kumanova je pasom uspeo da smanji razliku na 12:7, a samo dve sekunde pred kraj utakmice i to iz četrvrtog pokušaja za 12 jardi, je postigao još jedan tačdaun izjendačivši, a nakon supešnog pretvaranja za 1 poen i povevši sa 13:12.

Nije mnogo ostalo do kraja za Krune, sekunde su se odbrojavale kada je Mihailo Gajović uputio čuveni hail mary pass na Andriju Savićevića, koji se sa odbranbenim igračem iz Skeletonsa izborio za posed lopte i tako postigao presudan tačdaun za prolazak Kraljeva u finale. Taj tačdaun je potvrdio dodatnim poenom Dušan Jarić uhvativši loptu na pas Mihaila Gajovića.

U poslednjem susretu ovog turnira ekipa Kraljevo Royal Crowns je savladala i goste iz Valjevo Warewolves rezultatom 46:20. Obzirom da je tim Golden Bears iz Bora otkazao učešće na ovom turmiru svi susreti ovog tima su registrovani kao porazi službenim rezultatom od 35:0.

Zanimljivo je spomenuti da je prošlog meseca Međunarodni Olimpijski Komitet uvrstio Flag Football (bezkontaktnu verziju američkog fudbala) za Olimpijadu 2028. godine, koja će se održati u Los Anđelesu. Tako da ostaje nada da će neko od igrača, koji su danas igrali, tada nastupiti kao član Olimpijskog Fleg Tima Srbije.

Rezultati trećeg SFLS turnira - grupe Jug:

Kumanovo Skeletons 60:0 Valjevo Warewolves 
Kraljevo Royal Crowns 35:0 Bor Golden Bears

Kraljevo Royal Crowns 19:13 Kumanovo Skeletons
Valjevo Warewolves 35:0 Bor Golden Bears

Valjevo Warewolves 20:46 Kraljevo Royal Crowns
Kumanovo Skeletons 35:0 Bor Golden Bears