XS
SM
MD
LG

Futsaleri Bečeja izgubili (4:5) u Subotici

Novi tandem golman Bečejaca Karačonji i Vadaski - foto: V. Jankov

Futsaleri Bečeja 2003 doživeli su i treći poraz u četiri odigrana kola Vojvođanske lige. Poslednji u subotu na gostovanju u Subotici od ekupe Full Feel rezultatom 4:5.

- Katastorofalno smo otvoili utakmicu i oko 12. minuta bilo je 5:1 za domaćina!? Uz to, prvi golman Sava Vadaski se povredio i na njega nismo mogli da računamo do kraja utakmice. Nismo mogli da računamo ni na fudbalere Luku Božičića, Vladana Vorgučina i Slavoljuba Dabižljevića, tako da je od iskusnijih u polju bio samo Bojan Ćulum, Ali, nije to razlog poraza. Mnogo stvari u klubu je nedefinisano i onda je tako kako je, pomalo razočaran je trener Goran Strajnić.

U narednom petom kolu Bečejci dočekuju komšijsku Tisu iz Novog Bečeja, koja je u minulom kolu savladala Indians iz Inđije, čak, sa 12:5 i sada je trećeplasirana sa šest bodova. Bečejci imaju samo tri boda i trenutno su šesti na tabeli. Komšijski derbi igra se u ponedeljak od 18 sati u bečejskom „hramu sportova“

- Žao mi je što neću biti spreman za okršaj sa komšijama. Povredio sam dva prsta na ruci, od kojih je jedan ranije već bio lomljen. Međutim, zamena Sebastian Karačonji je dobro branio u Subotici i pokazao da moje odsustvo neće biti hendikep. Nama je problem pred golom rivala. Mnogo šansi promašujemo i onda nas stiže kazna. Posle 1:5 u Subotici, zaigrali smo sa igračem više, bez golmana u fazi napada, i stvorili niz prilika, ali... Više koncentracije u završnici akcija nam je potrebno i stvari će krenuti na bolje, ne napušta optimizam kaitena Bečejaca Savu Vadaskog, koji je „poslednji Mohikanac“ iz prvoligaškog sastava.

Valja odati priznanje nekolicini entuzijasta, koji su učinili sve da se klub u godini jubileja, kada obeležava dve decenije postojanja, ne ugasi. Prvoligaškog takmičenja su se odrekli zbog nezavidne finansijske situcije, mada su bili jedini bečejski klub koji se takmičio u eliti. Oformili su ekipu od golobradih mladića i prihvatili vojvođansku ligu kao spas za futsal u Bečeju, ali kako je krenulo niko ne garantuje da se neće ponovo odustati.

V. Jankov   


Nova Pazova 1 : 3 Omladinac
Full Feel 5 : 4 Bečej 2003
Forum 9 : 1 Kraljevićevo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Forum 4 4 0 0 12
2 Full Feel 3 2 0 1 6
3 Kraljevićevo 4 2 0 2 6
4 Bečej 2003 3 1 0 2 3
5 Omladinac 3 1 0 2 3
6 Tisa 3 1 0 2 3
7 Nova Pazova 4 1 0 3 3