XS
SM
MD
LG
10.10.2023 Stevan Davidović

Učestvovalo preko 170 takmičara

Otvaranje takmičenja u Novom Bečeju  (foto: Karate savez Vojvodine)

U sportskoj hali Jedinstvo u Novom Bečeju, u organizaciji Karate saveza Vojvodine, a tehničkoj realizaciji Karate kluba Mladost iz Novog Miloševa, održano je Prvenstvo Vojvodine za kadete i juniore u borbama i katama. Zabeležen je veoma dobar odziv, tako da je učestvovalo 174 takmičara iz 35 vojvođanskih klubova. U odličnoj organizaciji prikazan je veliki broj kvalitetnih borbi, a ono što je i najvažnije kada su u pitanju mladi takmičari sve se odvijalo u fer atmosferi.

Karate klub Mladost iz Novog Miloševa je na ovom prvenstvu nastupio sa četiri takmičara i svi su osvojili medalje. U kadetskoj konkurencij B klase Mateja Virag osvojio je zlatnu medalju, dok je junior Đorđe Radojčin u kategoriji plus 76 kg osvojio srebrnu medalju, pošto je u finalu izgubio  od Rastka Marjanovića, člana Hajduka iz Kule.

Detalj borbe u kadetskoj konkurenciji (foto: Stevan Davidović)

U konkurenciji kadetkinja A kategorije do 54 kg, u finalu su snage odmerile članice KK Mladost iz Novog Miloševa, Katarina Rakazov i Nevena Molnar. Uspešnija je bila Katarina koja je osvojila zlatnu medalju, dok se Nevena morala zadovoljiti srebrnim odličjem.

Piše: Stevan Davidović