XS
SM
MD
LG

Na Zapadu vri kao u košnici: Žale se klubovi, žale sudije, silni Čačani gaze sve pred sobom, dva derbija igraju se u Požegi i Petrovcu na Mlavi

Na Zapadu vri kao u loncu. Najviše bure bilo je u Klupcima i Podunavcima, tako da su disciplinski organi imali pune ruke posla. U Klupcima gosti osporavaju gol Loznice (lopta nije prešla gol liniju). Pored Vrnjačke Banje bilo je burno na i oko terena, a epilog je suspenzika stadiona i trenera Petakovića. Sve je više žalbi na suđenje, ni sudije nisu ostale inertne i izdale su saopštenje okrivljujući klubove i tako u krug. Našli smo podatak da je više bilo pritužbi na račun suđenja u prethodnom kolu nego za prošlu polusezonu.

No, da se vratimo na terene. Favoriti guraju po planu, timovi sa začelja uglavnom gube, ekipe se grupišu i pozicioniraju prema kvalitetu i rezultatima. Derbi na Švajcariji je odigran bez pobednika, mada je gost imao više prilika, Loznica je teže nego što se očekivalo došla do bodova protiv OFK Mihailovca, Valjevci, Vrelo Sport i Tutin su upisali prve pobede... Domaćini su bili dominantni sa pet trijumfa, čast gostima odbranili su Požežani u Podunavcima.

Derbi četvrtog kola se igra u Petrovcu na Mlavi. Dolaze silni Čačani u ulozi favorita. Neće im biti lako jer se na Mlavi opekao ranije jedan favorit. Domaćin je dobro utegnuta ekipa, sa valjanim novajlijama, takmičarski nastrojeni znaju da odigraju na rezultat. Pred Borcem je složen zadatak da probiju i otvore što ranije domaćina. Biće to sudar neefikasnih Petrovčana i ubitačnog napada rivala (gol razlika 7:0).

Takovo je u Čačku dobro zatvorili prilaze svom golu, ali su individualne greške kumovale porazu. Na kraju je prevagu odnela fizička sprema i kvalitet “zebri”. Milanovčani će ugostiti Vrelo Sport koje se radovalo prvoj pobedi protiv Omladinca. Nošeni velikim motivom, voljom, polako ulaze u željeni ritam i nadaju se novim bodovima.

Drugi derbi igraju Sloga i Loznica u Požegi. Sloga je odigrala turbulentnu utakmicu u Podunavcima, pobedili, mada je domaćin osuo drvlje i kamenje na sudijsku trojku. Godinama su stabilan srpskoligaš, dobro skockan i izbalansiran tim. Vezali su dve pobede i pred Lozničanima je težak zadatak da kvalitet pretoče u rezultat. Pobeda protiv fenjeraša iz Mihailovca je dovodena u pitanje zbog spornog gola, što je izazvalo lavinu komentara i reagovanje saveza.

Mladi radnik 1926 se nada prvoj pobedi protiv mladosti Reala. Uzeli su važan bod u Pazarskoj banji, drugi put remizirali i brine ih realizacija. U Podunavcima je bilo svega i svačega, posebno je domaćin ogorčen na delenje (ne)pravde pomoćnog sudije Kuburovića iz Gornjeg Milanovca, koji je vodio glavnu reč i uticao na konačni rezultat. U Realu se od starta prvenstva žale na tretman od strane sudija i na kraju deblji kraj je izvukao trener Aleksandar Petaković, koji će zbog rasprave sa sudijama biti na “hlađenju” dve utakmice, a zbog ometanja službenih lica i gostiju na kraju utakmice Real će kao domaćin dve utakmice odigrati van Podunavaca.

FAP je favorit protiv Jošanice i na Zlatiboru su bili bliži osvajanju tri boda. Ušli su dobro u meč da bi iz tranzicije primili gol, brzo su se vratili, dominirali i nisu realizovali nekoliko kolosalnih prilika. Za narednu utakmicu kažu da nema lakih protivnika, znaju gde je rival najači i gde mogu da probiju. U Priboju gotovo svi igraju u niskoj zoni defanzivno i treba vremena probiti i otvoriti protivnika.

Budućnost Krušik 2014 ugostiće Zlatibor, ponovo kao domaćin i prva pobeda nad Poletom uliva nadu da mogu da se nose sa kvalitetnijim rivalom kao što su “beli”. Imaju problem sa realizacijom (jedan gol) i ako ne budu previše taktizirali a verovali u svoje mogućnosti, mogu da iznenade bivšeg prvoligaša. Zlatibor se izvukao u duelu sa FAP-om i sa bodom su ostali u grupi vodećih ekipa.

Polet će u nedelju odmeriti snage sa komšijama iz Zablaće. Dobro se poznaju, kako igrači, tako i treneri. Za sada nisu opravdali status napadačke ekipe iz prošle sezone (jedan gol). Očekuju da prorade Grujičić i Gavrović i prekinu niz od dva poraza. Trener Omladinca Đukić nije krio razočarenje izdanjem ekipe u Vrelu. Reče da su odigrali bez energije, želje, volje i takmičarskog duha. Nada se da su izvukli pouke iz prethodnog poraza, svesni situacije u kojoj se nalaze, moraju odigrati mnogo bolje.

OFK Mihailovac će ugostiće Tutin sa željom da uknjiže prve bodove. Zaređali su sa porazima, a posebno je bolan poslednji u Klupcima. Sporan gol Loznice još tišti i ne mogu se oteti utisku, kao i mnogi koji su gledali snimak i mišljenja su da lopta nije prešla punim obimom gol liniju. Morao je savez da ih smiruje i zamoli da se uzdrže od komentara i saopštenja. Tutin je zabeležio prvu pobedu, postigao prvi gol i moraće više da porade na efikasnosti.


Sloga (P) 2 : 3 Polet (Lj)
OFK Mihajlovac : Mladi radnik 1926
Sloga 33 2 : 2 FAP
Takovo 1 : 1 Budućnost Krušik 2014
Omladinac (Z) 0 : 3 Zlatibor
Vrelo Sport : Jošanica
Borac 1926 2 : 0 Real
Tutin 2 : 0 Loznica
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 1926 27 22 3 2 69
2 FAP 27 20 4 3 64
3 Sloga (P) 27 15 4 8 49
4 Polet (Lj) 27 13 2 12 41
5 Real 27 12 4 11 40
6 Budućnost Krušik 2014 27 10 10 7 40
7 Loznica 27 10 9 8 39
8 Zlatibor 27 9 6 12 33
9 Takovo 27 9 6 12 33
10 Mladi radnik 1926 26 7 10 9 31
11 Omladinac (Z) 27 8 7 12 31
12 Tutin 27 7 8 12 29
13 Jošanica 26 5 11 10 26
14 Sloga 33 27 6 8 13 26
15 Vrelo Sport 26 5 6 15 21
16 OFK Mihajlovac 26 4 6 16 18