XS
SM
MD
LG

Petar Golubović jedini Srbin na jedinstvenoj The Chance fudbalskoj turneji

Tokom prethodne nedelje, finalisti su prošli seriju intenzivnih treninga i testiranja u sklopu priprema za predstojeće utakmice. Igrači su ocenjivanipomoću NikeSpark-a, sistema koji pomaže u poboljšanju rada sportista. Finalisti su završili gostovanje u Portlandu i otputovali za Los Anđeles, gde će boraviti do 5. februara, posle čega putuju u Torino. Petrova ekipa je pobedila sa 4:3 na

prvoj utakmici protiv Univerziteta u Portlandu, a svaki meč je šansa za igrače da zapadnu za oko vodećim klupskim fudbalskim trenerima. Organizovana je i kratka vožnja od Holivuda do centra grada sa pauzom kako bi se prošetali Hollywood bulevarom, posle čega je ceo tim uživao u izvanrednoj igri Koba Brajanta u utakmici LA Lakersa u čuvenom Staples centru. Nakon utakmice cela ekipa bila je pozvana na teren kako bi iskusila mesto na kome nastaje magija iz ugla profesionalca.

Petar Golubović, reprezentativac Srbije do 19 godina, i član OFK Beograda, zvanično je jedan od najtalentovanijih fudbalera sveta. Petar predvodi 16 finalista Nike projekta the Chance na svetskoj turneji koja je startovala u Oregonu (SAD). Finalisti su izabrani od više od 100.000 igrača iz 55 zemalja širom sveta, prošli su kroz prestižnu akademiju fudbalskog kluba Barselona i pre osam dana krenuli na šestonedeljnu, svetsku turneju tokom koje će igrati protivnekih od najpoznatijih timova, uključujući Mančester junajted, Juventusa i mladu reprezentaciju SAD.

„Projekat „The Chance“ nudi mladim igračima iz celog sveta priliku da pokažu svoj talenat i razvijaju svoje veštine na globalnoj sceni. Ovih 16 momaka su dokazali svoju sposobnost tokom svetskog finala u Barseloni, a sada imaju priliku koja se pruža jednom u životu – da testiraju svoje veštine protiv vrhunskih igrača, koji su deo ustaljenih timova akademije", rekao je Loran Blan,francuska fudbalska legenda, koji je proveo vreme sa igračima u Barseloni.

Sve vreme igrače prate kondicioni trener, Džon Gudman, Džimi Giligen, trenerNike „The Chance“ svetske turneje i timski fizioterapeut, Glin Dejvis, kao i ceo tim trenera i nutricionista. Najbolji od šesnaest finalista će se1. marta pridružiti Nike akademiji u Engleskoj, u kojoj će boraviti do kraja sezone i imaće priliku da odigra mečeve protiv rezervnih timova prve engleske fudbalske lige i protiv timova drugih akademija. Svi zainteresovani svetsku turneju „The Chance“ mogu da prate preko Nike fudbalske stranice na Fejsbuku i preko NikeFootball profila na Tviteru.