XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Igor Kovačić pobednik „Trofeja Beograda“

BEOGRAD, 5. decembar (Info centar).- Igor Kovačić, kuglaš Crvene zvezde BN Bos, član juniorske reprezentacije Srbije koja je u Baucenu u maju osvojila šampionsku titulu na Prvenstvu sveta, apsolutni je pobednik „Trofeja Beograda“ koji je uspešno organizovao Kuglaški savez Beograda pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i na kome su učestvovale juniorske i kadetske selekcije Beograda, Banja Luke i Gradiške (Republika Srpska) i Skoplja (Makedonija).

Kovačiću su pripala dva pehara, za ukupno najboljeg igrača i najboljeg juniora. Srušio 653 čunja na kuglani na Banjici i pretekao drugove iz reprezentacije Beograda Vladimira Jevtića (630) i Miloša Simijonovića (621).

Kod kadeta sjajno je odigra Sremskomitrovčanin Bojan Kličarić 580 i okitio se zlatnom medaljom. Najbolji pionir je mladi Banjolučanin, rođen 1998. Luka Dakić sa 516 čunjeva čime je ponovio prošlogodišnji uspeh.

Prošlogodišei pobednik Nemanja Galić (Gradiška) osvojio je treće mesto za kadete.

- Sekretarijat za sport i omladinu Beograda pomaže granskim gradskim savezima da popularišu i razvijaju u sport među mladima. U Kuglaškom savezu Beograda imamo vrednog saradnika i pokazalo se i na ovom „Trofeju Beograda“ da imamo kvalitetne juniore i kadete. Pobednička selekcija Beograda napravila je prosek od 616 čunjeva što je svetski vredan rezultat – istakao je Dragan Ćirić iz Sekretarijata za sport i omladinu Beograda koji je otvorio takmičenja i, potom, na kraju uručio i pobedničke pehare Igoru Kovačiću i reprezentaciji Beograda, koja je slavila ispred Skoplja i Gradiške.

Petar Grebenar, predsednik Kuglaškog saveza Beograda se zahvalio Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda na pomoći i u organizaciji „Trofeja Beograda“ ali i celokupnom beogradskom kuglanju i naglasio:

- Učestvovale su veoma kvalitetne selekcije koje su doveli naši sportski prijatelji iz Republike Srpke i Makedonije. Ponovo smo videli dobru igru mladih kuglaša i sjajne rezultate po kojima će se ovaj „Trofej Beograda“ posebno pamtiti. Zahvaljujem se i Kuglaškom savezu Srbije i generalnom sekretaru Vojku Pavloviću koji je poneo veliki teret u tehničkoj organizaciji uspešnog takmičenja.

Završnici „Trofeja Beograda“ prisustvovao je i Uroš Dragojlović predsednik Kuglaškog saveza Srbije i potpredsednik Međunarodne kuglaške federacije (FIK NBC) kao i druge ugledne zvanice i prijatelji kuglaškog sporta.

Rezultati, „Trofej Beograda“ – juniori: 1. Igor Kovačić 653, 2. Vladimir Jevtić 630, 3. Miloš Simijonović (svi reprezentacija Beograda) 621, 4. Goran Stojanovski (Skoplje) 561, 5. Ivan Anđelković (Beograd) 560, 6. Kristjan Kostov (Skoplje) 549 čunjeva itd.

Kadeti: 1. Bojan Kličarić (Beograd) 580, 2. Saša Mirković (Banja Luka) 573, 3. Nemanja Galić 563, 4. Dalibor Tatić 553, 5. Dragan Šukalo 533, 6. Đorđe Mandić (svi Gradiška) 528, 7. Luka Dakić (Banja Luka) 516 čunjeva itd.

Ekipno: 1. Beograd 2.464, 2. Skoplje 2.201, 3. Gradiška 2.177, 4. Banja Luka 2.152.