XS
SM
MD
LG
28.11.2012 Marić Darko

Razgovor sa povodom: Dule Savić & selektor Kavazović

Dule Savić direktor trenerske škole FSS-a primio je danas u prostorijama trenerske škole mladog stručnjaka Nikolu Kavazovića (37), aktuelnog selektora reprezentacije Tadžikistana, i šefa stručnog štaba najboljeg kluba te zemlje Istiklola.Posle Okuke u Kini, i Ljupka Petrovića u Kazakstanu, imaćemo i trećeg srpskog trenera koji će biti proglašen za najboljeg trenera godine, u zemlji u kojoj radi. Naime, Kavazović je ove godine sa Istiklolom osvojio dva trofeja,

prestižni AFC predsednički kup azije, i super kup. U septembru je imenovan za selektora ove bivše Ruske republike i odmah na svom debiju ostvario je pobedu protiv Katara od 2:1.Kavazović je još jedan dokaz da se u srpskom fudbalu i samoj trenerskoj struci dešavaju pozitivni primeri. Pored prekaljenih trenerskih asova imamo i mladih trenera koji kvalitetno rade. U trenerskoj školi koji odlično vodi Dule Savić, jedan od najsvežijih izdanaka upravo je Nikola Kavazović.

- Slažem se sa vama. Naša škola koja radi po programu Fife, daje dobre rezultate. Retko koja zemlja može da se podiči da ima toliko trenera u inostranim klubovima sa takvim rezultatima. Pogledajte samo rezultate naših stručnjaka u Kini. Kavazović je još jedan odličan primer mladog trenera koji će sigurno daleko dogurati u svojoj karijeri – uveren je direktor trenerske skole Dule Savić.

Nikola, kakvi su vaši utisci posle prve sezone rada u inostranstvu? Da li ste zadovoljni postignutim i kakvi su planovi za narednu godinu? - Mogu da kažem da sam zadovoljan ostvarenim u ovoj sezoni. Uz predan rad u mom klubu, osvojena su dva trofeja što je bilo presudno da dobijem i posao selektora. Obavljaću obe funkcije i u sledećoj sezoni. Sad mi predstoji da se dobro odmorim uz sina i suprugu, pošto su prvi izazovi vezani za reprezentaciju i okupljanje polovinom januara – kaže rođeni beograđanin Nikola Kavazović.Kakvog je kvaliteta reprezentacija i kakvi su po vama dometi selekcije koju predvodite?

Mislim da imam grupu vrlo mladih i kvalitetnih igrača u reprezentaciji. Gro tima je uzrasta od dvadeset do dvadeset-četiri godine, a osovina ekipe su igrači koji su igrali svetsko prvenstvo ispod sedamnaest godina, kada im je na penale izmakao plasman u polufinale. Ti momci su sada stasali, 1990 i 1991 su godište, a već imaju od dvadeset do trideset-pet utakmica u najjačoj selekciji svoje zemlje. Osnovni cilj je plasman na Azijsko prvenstvo 2015 godine. Verujem u sebe i svoje momke i ubeđen sam da ćemo zacrtano ostvariti – siguran je u svoj tim Kavazović.