XS
SM
MD
LG

Ministarstvo omladine i sporta: Tipsarević sa osnovcima

BEOGRAD, 28. novembar (Info centar).- Janko Tipsarević proslavljeni teniski as, družio se sa učenicima beogradskih osnovnih škola „Ivan Gundulić“ i „Jovan Miodragović“ u akciji Ministarstva omladine i sporta Srbije „Dodir Lige šampiona“.

Prisustvovala je i Alisa Marić, ministar za omladinu i sport Sbrije, koja je u pozdravnoj reči istakala da je osnovni cilj organizovanja ovakvih akcija popularizacija i povratak sporta u škole:

- Ministarstvo omladine i sporta će istrajati u nastojanjima da sport i zdrave načine života približi deci i mladima, da kod dece probudi ljubav prema sportu i motiviše ih da slobodno vreme provode kvalitetno i zdravo.

Učenici su imali priliku da uživaju u druženju sa našim teniserom kroz razgovor i igru.

Janko Tipsarević, nekadašnji đak OŠ „Ivan Gundulić“, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog svog učešća u akciji „Dodir Lige šampiona“:

- Voleo bih da češće dolazim u svoju osnovnu školu i da se viđam sa školskom decom, ali mi mi to teško uspeva zbog mnogobrojnih obaveza. Ipak, zaista se nadam da će današnja poseta pomoći đacima ali i njihovim roditeljima, da shvate da je bavljenje sportom sjajna stvar, da je tenis veoma lep sport pošto može mnogo toga da pruži u mladim osobama i da ih drži daleko od ulice i loših uticaja.

Tipsarević, trenutno deveti na ATP listi, posle kratkog boravka u Beogradu putuje na pripreme u Dohu, a takmičarsku sezonu počinje u Abu Dabiju.

Govoreći ispred Teniskog saveza Srbije Čedomir Šoškić se zahvalio ministru omladine i sporta Alisi Marić na pokretanju akcije „Dodir Lige šampiona“, čiji je cilj promocija sporta među decom i mladima, što je jedan od prioriteta „Strategije razvoja sporta u Republici Srbiji“.

Akcija „Dodir Lige šampiona“ prilika je da rukomet, odbojku, košarku, vaterpolo, tenis i ostale sportove deca upoznaju družeći se sa vrhunskim sportistima koji su već ostvarili izuzetne rezultate.