XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Druženje nosilaca nacionalnih priznanja u petak u Novom Sadu

BEOGRAD, 30. oktobar (Info centra).- Druženje nosilaca nacionalnih priznanja „Da se ne zaboravi“ održaće se u petak 2. oktobra u 13,30 časova u hotelu „Novi Sad“ u Novom Sadu.

Kako je obavestila na konferenciji za medije u Sportskom savezu Srbije Ljiljana Stanojević - Marković, direktor ove manifestacije, jedan od osnivača i idejni tvorac Udruženja nosioca nacionalnih priznanja, veliku pomoć u organizaciji ovog druženja pružili su džudisti – nosioci nacionalnog priznanja i olimpjici na čelu sa Jovanom Pejčićem.

- Trudimo se da na ovakvim druženjima uvek pozovemo i nekadašnje velike asove i ovog puta specijalni gosti biće nam ispred OK Slovenije Mirosav Cerar i ispred OK Hrvatske Dragutin Šurbek – istakla je Ljiljana Stanojević – Marković proslavljena košarkašica.- Veoma drag gost biće nam glumac Mima Karadžić, veliki zaljubljenik u sport i prijatelj mnogih naših članova, sadašnjih i bivših olimpijaca. Posebno se zahvaljujemo direktoru Laste Veliboru Sovroviću koji nam je obezbedio autobus za prevoz, a krenućemo u petak u 11,30 sa parkinga iza hotela „Kontinental“ i „Sava centra“ u Beogradu.

Udruženje nosioca nacionalnih priznanja nagradiće plaketom i naj –olimpijca i člana Ranka Žeravicu proslavljenog košarkaškog stručnjaka. On je treći dobitnik, prva dvojica su bili Svetozar Gligorić i Franjo Mihalić. Jednokratnu stipendiju i priznanje za najmlađeg olimpijca dobiće zlatna u tekvondou sa OI u Londonu Milica Mandić, Posebna plaketa za osnivanje i doprinos u radu udruženja pripašće Ljiljani Stanojević – Marković, dok će se Ivanki Šuprinović, proslavljenoj rukometašici uručiti, kao pomoć, vaučer za lečenje u banji.