XS
SM
MD
LG
30.10.2012 Marić Darko

Kompletan stručni štab biće iz Srbije - najavio selektor Kavazović

Glavni trener Istiklola iz Dušanbea, naš Nikola Kavazović, i narednih šest meseci će predvoditi reprezentaciju Tadžikistana. Ugovor između srpskog stručnjaka, i predsednika saveza Rustama Emomalija, potpisan je juče u Dušanbeu. Iznos ugovora nije objavljen, ali posle uspešnog debija i pobede protiv Katara, šuška se da su tadžikistanci dobro odrešili kesu. Na pres-konferenciji posle potpisivanja ugovora Kavazović je izjavio da će minimum do kraja ove sezone ostati i šef stručnog štaba šampiona Istiklola.

-Za mene neće biti nikakav problem, da do kraja sezone obavljam i dužnost glavnog trenera i u svom klubu, i u reprezentaciji. U Istiklolu kad budem sa reprezentacijom menjaće me moj asistent Bahodur Sufiev, a što se tiče reprezentacije, oformiću kompletan stručni štab iz Srbije - najavio je Kavazović.

Srpski strateg je posebno intereresantan, jer je postao jedan od najmlađih selektora u istoriji fudbala, a trenutno je najmlađi selektor na svetu. Podsetimo Kavazović ima 37 godina, i rođeni je beograđanin. Ima velike planove za tadžikistanski fudbal.
- Želim da promenim puno stvari, imam velike ambicije, i siguran sam da predanim radom uspeh neće izostati. Disciplina će biti podignuta na najviši nivo. Već sam pripremio program za razvoj školskog fudbala, i totalno drugačiji plan rada sa mlađim kategorijama. Sve mlađe kategorije ce raditi po principima i postulatima najstarije reprezentativne selekcije- predstavlja ambiciozni zaokret naš Kavazović.

Pred Kavazovićevom reprezentacijom je veliki ispit sledeće nedelje. Već u četvrtak je zakazano okupljanje najjačeg tima za utakmicu sa Iranom, dan posle velikog derbija tadžikistanskog fudbala, između Regara i Istiklola, u kojem će se najverovatnije rešiti pitanje šampiona ove zemlje.
- Tačno tako.Raspored nam je prebukiran jer je gro reprezentacije baš iz ova dva kluba. Pobednik derbija će skoro sigurno postati i prvak. Na meni je da najbolje moguće spremim reprezentativce za utakmicu protiv Irana. Jedne treba spustiti na zemlju, koji će biti euforični zbog osvajanja titule, dok ove druge treba podići u psihološkom smilu jer im svakako neće biti lako - završio je Nikola Kavazović.