XS
SM
MD
LG

Tekvondo: Svetska elita na “Galebovom trofeju Beograda”

BEOGRAD, 19. oktobar. (Info centar).- U subotu i nedelju, 20. i 21. oktobra održaće se u hali “Pionir” u Beogradu 11. “Galebov trofej Beograda”.

Promoter je Milica Mandić, olimpijska šampionaka iz Londona i članica Galeba. Na čelu organzacionog tima je Dragan Jović trener i direktor Galeba.

Prijavljeno je 830 takmičara u 137 klubova iz 28 zemalja: Srbije, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Irana, Iraka, Nemačke, Austrije, Velike Britanije, SAD, Rumunije, Grčke, Mađarske, Rusije, Slovenije, Švajcarske, Švedske, Slovačke, Poljske, Portugalije, Norveške, Makedonije, Kenije, Libana, Italije, Danske, Češke, Kipra, Bugarske i Srbije.

“Galebov trofej Beograda” je najjači turnir “A” klase u ovom delu Evrope, a kandidat je za najvišu G 1 kategoriju, čime bi se našao i na listi Svetske tekvondo federacije.

- Milica Mandić neće braniti dvostruku titulu sa “Trofeja”, ali će oba dana publiku upoznavati sa tajnama našeg sporta – kaže Dragan Jović.- Pozivamo sve Beograđane da dođu u Pionir. Biće uzbudljivo oba dana, posebno u nedelju od 19 časova kada počinju seniorska finala na cetralnom borilištu. Ulaz je slobodan, time smo želeli da svima omogućimo da uživaju u lepotama olimpijskog sporta tekvondoa.

U subotu su borbe kadeta i juniora od 9,30 do 19 časova. U nedelju su juniori i seniori od 9 časova a finala su od 19 časova.