XS
SM
MD
LG

Pokisli Mihini "pilići"

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je večeras u Beogradu, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, od selekcije Belgije sa 3: 0 (1: 0).

Reprezentacija Srbije poražena je od Belgije, ne zato što je bila slabiji protivnik, već pre svega zbog toga što nije znala da na vreme da gol. Izabranici mladog trenera i neiskusnog selektora Siniše Mihajlovića na početku oba poluvremena igrali su sjajno, imali sijaset prilika, ali bez pravog napadača, "beli orlovi" nisu mogli da pogode gol Belgije.

Gosti su se predstavila baš u onakvom svetlu kakve su ih naši treneri najavljivali. Iskusni i dobro tehnički potkovani, sjajno fizički pripremljeni po teškom i klizavom terenu, čekali su svoju šansu i dočekali. Prepustili su inicijativu Srbiji, a potom u kontranapadima opasno pretili domaćem golmanu. Iz takvih situacija stvorili su nekoliko odličnih prilika, a mogli su dati još koji gol.

Reprezentacija Srbije se sada nalazi u teškoj situaciji pred gostovanje u Skoplju, jer će to biti duel dve poražene ekipe, koje se moraju "vaditi" za poraze na svom terenu. U okviru A grupe večeras je Hrvatska u Skoplju pobedila Makedoniju sa 2: 1, dok je Vels savladao Škotsku 2: 1.

 

 

Na stadionu Crvene zvezde, po hladnom i kišovitom vremenu, pred oko 25. 000 gledalaca, utakmicu je sudio Pavel Karlovec iz Češke.

Strelci su bili: Benteke (34), De Brujn (68), Miralas (90) Žuti kartoni: Benteke, Vicel (Belgija), Kolarov (Srbija)

Narednu utakmicu u kvalifikacijama Srbija igra 16. oktobra u Skoplju protiv Makedonije. Srbija: Brkić - Ivanović, Biševac, Nastasić, Kolarov - Ignjovski, Mijailović - Zor. Tošić (od 67. min A. Stevanović), Tadić (od 81. min Lekić), Lazar Marković - Đuričić (od 56. min Marko Šćepović) Belgija: Kurtoi - Aldervirld, Kompani, Vermalen, Vertogen - Vicel, Dembel - De Brujn (od 88. min Miralas), Hazar (od 56. min Martens), Čadli - Benteke.

 

Tabela A grupe

1. Belgija 3 2 1 0 6: 1 7
2. Hrvatska 3 2 1 0 4: 2 7
3. Srbija 3 1 1 1 6: 4 4
4. Vels 3 1 0 2 3: 9 3
5. Škotska 3 0 2 1 2: 3 2
6. Makedonija 3 0 1 2 2: 4 1

U narednom kolu, 16. oktobra igraju: Makedonija - Srbija Hrvatska - Vels Belgija - Škotska

 


Sledeća vest
100 godina Morave