XS
SM
MD
LG

Novi šef struke Šumara iz Ogara

Goran Mićić ponovo u Ogaru

Drugoplasirana ekipa Međuopštinske lige Srem – grupa Istok, Šumar iz Ogara, dobila je novog „šefa struke“. Trenera Nikolu Cvetićanina zamenio je Goran Mićić (49) iz Šapca. Posle skoro dve i po decenije ponovo je u klubu bogate tradicije: nekada prvotimac, sada kao trenere.

Izuzetno je zanimnjiva „sportska biografija“ Gorana Mićića.

- Svoje fudbalske korake, kao osnovac, načinio sam u šabačkoj Mačvi – počilje Mićić - Prvi transfer realizujem veoma rano, već 1989-. godine, kada prelazim redove gradskog rivala AIK-a i sa 16 godina debitujem kao prvotimac u tadašnjem srkoligašu. Igrao sam istov renjmedno i za omladince, ali i za seniore. Sa omladincima tada ulazimo i Kvalitetnu ligu Srbije. Član Radničkog iz Šapca postajem 1991. godine. Sledeće godine odlazim na osluženje vojnog roka, a da bih održao kondiciju i konktinuitet, igram rekreativno za Mladost iz Apatina. Po odsluženju vojnog roka prihvatam ponudu Bečeja 1993. godine, tadašnjeg prvoligaša, koji se održavao na tabeli odmah iza Partizana i Crvene nzvezde, boreći se s Vojvodinom za treće mesto. To je bilo i vreme kada je Bečej ostvario plas,an i Intertoto kup. Na poziv Mačve, vraćam se u Šabac, gde mi se pruža mogućnost da dam doprinos u borbi za plasman u Prvu ligu.

  Na zalasku karijere Goran Mićić prelazi u Šumar iz Ogara, koji ostvarujer najveći rezultat u svojoj istoriji: plasman u Sremsku ligu.

  - Period od 1998. do 2003. posebno pamtim – nastavlja Mićić – Tadfa su mu u Šumaru saigrači bili Aleksandar Mandić, Milan Radojčić, Dragan Pajić, Lale Teodorović, Sima Sarić, Veran Đuranović, Branimir Gligorić… Nezaboravna je utakmica protiv AIK-a (današnjeg TSC-a) iz Bačke Topole u okviru Kupa.

  Trenersku UEFA „C“ licencu, Mićuć poseduje od 2013. godine. Sledeće godine postaje član stručnog štaba Mačve iz Šapca, tačnije pomoćni trener. To je bio period kada je klub iz Srpskde ušao u Prv u ligu.

  - Fudbal jed za mene jedan od osnovnih životnih postulata – priznaje Mićić – Bez njega ne mnogu i sada se rado vraćam u Šumar, ali kao trener. Smatram da da je klub veoma perspektivan, o kojem se brine i koji zaslužuje svakiu vrstu podrške. Za mene je to veliki izazom. Smatram da je uz dva do tri pojačanja, ulazak u Sremsku ligu trealan i dostižan.