XS
SM
MD
LG

Nastavak prvenstva u OFL Ruma-Irig-Inđija-Stara Pazova

Foto: facebook.com

Vreme odmora je prošlo, vreme je za nove izazove! U nedelju 14.03. sa početkom u 14:30 nastavlja se veoma uzbudljivo prvenstvo OFL Ruma-Irig-Inđija-Stara Pazova. Na samom startu prolećnog dela očekuje nas nekoliko veoma zanimljivih utakmica, a parovi su sledeći:

27. OKTOBAR (ŠATRINCI) - JEDINSTVO (KRALJEVCI)

Krenućemo od lidera jesenjeg dela, koji čitavo prvenstvo drži čvrsto u svojim rukama. Ekipa Jedinstva iz Kraljevaca je u nedelju apsolutni favorit, koja će osim sigurne pobede u Šatrincima verovatno očekivati i da im se poklope drugi rezultati u ovom kolu, kako bi se još više učvrstili na liderskoj poziciji. Šatrinčani sa druge strane nemaju šta da izgube, i probaće svim silama da iznenade lidera kao što su to radili prethodnih sezona.

DONJI PETROVCI - GRANIČAR (GRABOVCI)

Slobodno možemo reći derbi kola. Duel dve ekipe koje imaju iskustva igranja u višem rangu takmičenja. Biće zanimljivo videti kako su se ove dve ekipe pripemile za nastavak prvenstva u koje ulaze sa različitim ambicijama. Ekipa iz Donjih Petrovaca poprilično zaostaje za liderom, i čini se da su oni ovu sezonu svesno "pustili niz vodu" kako bi se konsolidovali i pripremili za neku narednu sezonu. Reč je o klubu koji ima uslove za tri ranga iznad ovog stepena takmičenja, i jasno je da će u narednim godinama težiti ka tome da se vrate u viši rang. Dosta dobro su stajali i ove sezone, ali su poprilično pali u finišu prvog dela prvenstva. Nasuprot njima, ekipa iz Grabovaca je nikad bliža višem rangu. Sjajno su igrali tokom čitavog jesenjeg dela, i ako ponove slične partije i tokom proleća, biće ozbiljna pretnja Kraljevčanima. Ekipa iz Grabovaca koja u svojim redovima ima nekoliko veoma iskusnih igrača, zna kako se dobijaju utakmice na strani, tako da možemo reći da su oni u nedelju blagi favoriti.

PLANINAC (RIVICA) - POLET (NIKINCI)

Možemo slobodno reći druga utakmica koja će poneti epitet derbija. Rivičani su ekipa koja je tokom zimskog prelaznog roka dosta uložilia u igrački kadar i time jasno svima stavila do znanja da sa njima ovog proleća "neće biti šale". Ekipa iz Nikinaca se posle nekoliko veoma "siromašnih" sezona konačno konsolidovala i nalazi se u samom vrhu sa velikim ambicijama. Mnogo toga zavisiće upravo od ove utakmice, koja je prekretnica za njih. Pobedom, Nikinčanima se otvaraju vrata borbe za šampionski pehar, porazom se verovatno završava san o njemu. Ako posmatramo međusobne duele ove dve ekipe, možemo zaključiti da ekipa Planinca nikako ne leži Poletu, jer ekipa Poleta u Rivici nikada nije uzela ni bod, tako da iz tog razloga blagi favorit na ovoj utakmici je ekipa iz Rivice.

VOJVODINA (NERADIN) - SLOGA (MARADIK)

Duel dve ekipe koje se nalaze u samoj sredini tabele. Ekipa iz Neradina će svim ekipama biti "nagazna mina" ovog proleća. Veoma čvrsta ekipa, koja je čak pet puta remizirala tokom jeseni. Da je bilo više sreće na nekim utakmicama, verovatno bi se Vojvodina nalazila na samom vrhu tabele. Nasuprot njima, ekipa iz Maradika je razočarala jesenas jer se od nje mnogo više očekivalo. Bilans od 15 bodova nije sigurno rezultat koji zadovoljava simpatizere tog kluba. Oni će sigurno imati veliki motiv, kako bi popravili utisak iz prvog dela sezone, ali biće im teško u prvom kolu jer je ekipa iz Neradina u ovom meču apsolutni favorit.

BORAC (JARKOVCI) - FRUŠKOGORAC (MALI RADINCI)

Ekipa iz Jarkovaca je trenutno poslednja na tabeli, ali isto tako ekipa koja ima status izuzetno fer i korektne ekipe, koja protiv svake ekipe ide otvoreno da igra. U goste im u nedelju dolazi veoma iskusna ekipa iz Malih Radinaca koja ove sezone igra dosta dobro. Radinčani su trenutno na vrhuncu, i ako ostvare pobedu u nedelju, mogu ozbiljno da se uključe u borbu za šampionski pehar. Ekipa iz Malih Radinaca je apsolutni favorit u nedelju, i sve osim pobede Fruškogorca bilo bi veliko iznenađenje.

SLOGA (KRNJEŠEVCI) - CAR UROŠ (JAZAK)

Veoma zanimljiva utakmica. Biće interesatno videti u kom raspoloženju nastavak prvenstva dočekuje ekipa iz Krnješevaca, koja je jesenas iskoristila mogućnost produženog prelaznog roka, i kroz nekoliko dana napravila ekipu koja je u stanju da pobedi sve ekipe. Do šestog kola, ekipa iz Krnješevaca je bila ubedljivo poslednja na tabeli, a onda su krenule da se nižu pobede. U goste im u nedelju dolazi, po mnogima najkvalitetnija ekipa u ligi, ekipa Car Uroš iz Jaska. Ekipa iz Jaska u svojim redovima ima majstora fudbala Igora Papovića, koji ima status najboljeg igrača lige. Uz to, ekipa iz Jaska je osetno jača u odnosu na prethodni deo sezone i svim silama će hitati ka šampionskom peharu. Biće vrlo zanimljivo videti reakciju ekipe iz Krnješevaca nakon poraza jesenas od iste ekipe i to dvocifrenim rezultatom - 10:0. Blagi favorit u ovom meču je ekipa iz Jaska.


Planinac 5 : 1 Fruškogorac
Graničar 4 : 0 Borac (J)
Borac (S) 1 : 1 Donji Petrovci
Jedinstvo (K) 9 : 2 Vojvodina
Car Uroš 5 : 2 27. Oktobar
Polet 7 : 2 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Graničar 24 20 1 3 61
2 Jedinstvo (K) 24 18 3 3 57
3 Polet 24 16 2 6 50
4 Car Uroš 24 12 4 8 40
5 Fruškogorac 24 13 1 10 40
6 Vojvodina 24 11 5 8 38
7 Donji Petrovci 24 11 4 9 37
8 Planinac 24 11 3 10 36
9 Sloga (S) 24 8 4 12 28
10 Sloga (K) 24 8 2 14 26
11 Borac (J) 24 5 2 17 17
12 Borac (S) 24 4 1 19 13
13 27. Oktobar 24 3 0 21 9