XS
SM
MD
LG

Vukovi prvi, častan poraz Kraljevskih Kruna

Pred oko 350 gledalaca na Atletskom stadionu pokraj Ibra, Kraljevske Krune su izgubile od SBB Vukova, rezultatom 36:58. Domaći tim je svojom igrom pokazao borbenost I jak karakter, ali gosti iz Beograda su pokazali da su nadmoćniji i zasluženo prvi u dosdašnjem toku takmičenja. I ako su se oba tima i pre ovog susreta plasirala u plejof Super lige, na krajevačkom terenu je bilo veoma vruće! Nedelja 17. jun će ostati upamćena kao prvi ovogodišnji tropski dan u Kraljevu, dok su brojni kraljevčani potražili osveženje u Ibru, na samo par stotina metara

od njih, na Atletskom stadionu Kraljevske Krune su ušle u žestoki duel sa SBB Vukovima iz Beograda. Nakon neuspelog ofsajd kika Vukova, tim Kruna je odmah na početku utakmice došao do lopte i već nakon drugog pleja, pasom mladog kvoterbeka domaćih Strahinje Stepovića na hvatača Stefana Đurića, Krune ostvaruju prvo vođstvo. Na žalost kraljevčana radost je kratko trajala,jer već iz kick-ofa, sjajnim vraćanjem od 100 jardi Filipa Stojanovića, Vukovi izjednačuju. Uzbuđenja u prvoj četvrtini se nižu, pa tako odmah zatim trkač u timu Kraljeva Džošua Henri postiže tačdaun trčanjem od 50 yardi, te ponovo Krune imaju vođstvo. Nedugo potom kvoterbek Vukova Lens Krizin pronalazi svog hvatača Vojina Milića i Vukovi se rezultatski približavaju, skor je u tom trenutku 14:12 za Krune, jer su domaćini predhodno imali uspešno pretvaranje za dva poena. Poeni Vukova i Kruna su se u prvoj četvrtini nizali pa se ovaj, svakako najzanimljiviji deo utakmice, završio rezultatom 22:18 za kraljevčane. U drugoj četvrtini Vukovi su što svojom sigurnom i preciznom igrom, što zbog greški protivnika, preuzeli inicijativu i uspeli da postignu čak 26 poena, dok domaći nisu uspeli da išta više poentiraju. Na poluvreenmu je rezultat bio 22:44 za goste. I u trećoj četvrtini Krune ne poentiraju, dok beograđani postižu još 11 poena. Tek u poslednjoj četvrtini Krune uspevaju da se reorganizuju i da postignu dva tačdauna, ali to je opet bilo nedovoljno da se stigne razlika koju su Vukovi napravili. Opšti je utisak da su Krune u prvom delu utakmice imale više od igre, da su se tada pokazale kao ravnopravan protivnik i takmac prvaku Srbije, ali onda je usledio pad u igri. Neki od startera, ključnih igrača, su se povredili na početku utakmice, kao na primer DL Ivan Beloica, koji će morati na operaciju šake. A svakako razlog za pad u igri Kruna treba tražiti i u ne tako "dubokom" rosteru iskusnih igrača, kakav na primer imaju Vukovi. U svakom slučaju beogradski SBB Vukovi su pokazali da se bolja ekipa i sasvim zasluženo su trijmfovali nad prkosnim kraljevačanima. Vukovi su se ovom pobedom utvrdili na prvom mestu u dosadašnjem delu takmičenja i u zaršnici sledećeg vikenda dočekuju četvrtoplasiranu ekipu, gradske rivale Plave Zmajeve. Kraljevske Krune kao trećeplasiran tim polufinalnu utakmicu će igrati u Kragujevcu sa timom domaćih Mozzart Wild Boars u subotu 23.06.2012., sa početkom od u 16 h, na glavnom stadionu Čika Dača u Kragujevcu. Ovaj susret kraljevačkog i kragujevačkog tima direktno će prenositi televizijski kanal Sportklub Prime.

Kraljevo Rojal Crowns – Beograd SBB Vukovi 36:58 (22:18 0:26, 0:11, 14:0). Atletski stadion. Gledalaca: oko 350.

Kretanje rezultata: 6:0 Strahinja Stepović pas od 12 jardi na Stefana Đurića, neuspešan PAT. 6:6 Filip Stojanović vraćanje iz kikofa od 100 jardi, neuspešan PAT. 14:6 Džošua Henri trčanje 50 jardi, uspešan PAT za 2 poena. 14:12 Lens Krizin pas od 20 jardi na Vojina Milića, neuspešan PAT. 14:18 Brendon Mekdaeul trčanje 12 jardi, neuspešan PAT. 22:18 Dejvid Ekins vraćanje iz kikofa od 100 jardi, uspešan PAT za 2 poena. 22:24 Brendon Mekdaeul trčanje 15 jardi, neuspešan PAT. 22:30 Lens Krizin pas od 40 jardi na Pavla Plamenca, neuspešan PAT. 22:36 Lens Krizin pas od 42 jarde na Moglija, neuspešan PAT. 22:44 Lens Krizin pas od 45 jardi na Pavla Plamenca, uspešan PAT za 2 poena. 22:50 Lens Krizin trčanje od 50 jardi, neuspešan PAT. 22:58 Lens Krizin pas od 90 jardi na Pavla Plamenca, uspešan PAT za 2 poena. 28:58 Strahinja Stepović trčanjem (QB-sneak) od 1 jarda, neuspešan PAT. 36:58 Strahinja Stepović pas od 35 jardi na Stefana Đurića, uspešan PAT za 2 poena.