XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Melisa i Damir Mikec pobedili u Kuvajtu

Streljački par Melisa i Damir Mikec pobedili su na takmičenju u Kuvajtu „Prvenstvo u spomen na pokojnog šeika Abdulaha al Mubaraka al Sabaha“ u gađanju vazdušnom puškom i pištoljem.

Melisa Mikec, koja gađa za Salvador, vazdušnom puškom je slavila sa 491,4 (391) krug, ispred Ajat al Dovaiki (Kuvajt) sa 489,6 (389) i Sabine Ismailove (Kirgistan) sa 488,7 (590) krugova.

Damir Mikec bio sjajan vazdušnim pištoljem jer je u osnovnom delu zabeležio izvanrednih 588 krugova (po serijama 98, 98, 98, 99, 98, 97) i u finalu 99,6 i ubdljivo pobedio sa 687,6 krugova. Rezulat osnovnog dela je dva kruga slabiji od državnog rekorda. Drugo mesto pripalo je Kaled al Subaeu sa 657,6 (563) a treće Badersu al Mehaniju (obojica Kuvajt) sa 655,3 (556) krugova.

- Melisa je u toku priprema u Kuvajtu više radila MK oružjem da bismo maksimalno iskoristili lepo vreme i izvanredno strelište, tako da joj je rezultat nešto slabiji – kaže Damir Mikec.- Ja sam prezadovoljan, iako sam meč završio sa dve devetke i propustio „okruglih“ 590 krugova! Konkurencija nije bila jaka, strelci iz Srbije, Salvadora, Kirgistana, Kuvajta i Bruneja, što pokazuje i razlika od 30 krugova između mene i drugoplasiranog, ali sam ušao u meč kao da su olimpijske igre... Dobili smo prekrasne pehare a i bilo je i novčanih nagrada koje je uručio šeik Salman al Sabah, predsednik Azijske streljačke konfederacije, potpredsednik Međunarodne federacije streljačkih sportva - ISSF i predsednik Kuvajtske streljačke federacije. Za prvo mesto dobili smo po 160 kuvajtskih dinara, a jedan dinar je 2,7 evra. Drugo mesto vredeleo je 100, treće 60 kuvajtskih dinara.

Bračni par Mikec ostaće u Kuvajtu još nekoliko dana a potom se vraća u Beograd da bi već narednog vikenda učestvovali u prvom Kupu SSS MK oružjem u Novom Sadu:

- Pripreme su bile izvanredne. Zahvaljujem se Srećku Pejoviću, dugo godina mom treneru u Policajcu, koji je sada trener kuvajtske reprezentacije, kod koga smo bili smešteni, na izuzetnom gostoprimstvu, ali i Olimpijskom komitetu Srbije koji je pomogao ovaj deo mojih priprema. Šeik Salman al Sabah je bio izvanredan domaćin, u toku prvenstva za nas je obezbedio besplatno hranu na strelištu i nju su nam posebno spremali, a za selekciju Kirgistana dva autobila sa vozačima i ILEJ MK municiju. Nadam se da će prvi rezultati ovog napornog rada doći u Londonu na prvom Svetskom kupu i predolimpijskom turniru od 17. do 29. aprila – dodao je Mikec.