XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Zorana Arunović drugi put za redom sportistkinja godine SD Crvena zvezda

Strelac Zorana Arunović, izabrana je za sportistkinju 2011. godine Sportskog društva Crvena zvezda. Ovo je drugi put za redom da Arunovićeva dobija ovo laskavo priznanje.

Prošle godine je osvojila univerzitetsko srebro MK pištoljem i srebro na Svetskom kupu u Minhenu vazdušnim pištoljem. Na Šampionatu Evrope u martu 2011. u Breši bila je sa Jasnom Šekarić i Bobanom Veličković, članica reprezentacije Srbije koja je odbranila zlato vazdušnim pištoljem. Pojedinačno, bila je šesta. Na Prvenstvu Srbije prošle godine osvojila je obe titule – vazdušnim i MK pištoljem, kao i oba ekipna zlata. MK pištoljem je pobedila i u Kupu Srbije, dok je u ovom takmičenju vazdušnim pištoljem bila druga.

Olimpijsku godinu počela je – medaljom. Osvojila je srebro u ekepi na EŠ u Finskoj sa Jasnom Šekarić i Bobanom Veličković. Olimpijsku vizu za London izborila je 2010. na Šampionatu sveta u Minhenu kada je osvojila i zlatnu medalju vazdušnim pištoljem a bila je i srebrna MK pištoljem.

- Prošle godine sam bila na pripremama i propustila sam ovu divnu proslavu. Srećna sam zbog novog priznanja. Ono ima posebna značaj jer je i konkurencija u našem društvu za ovakav trofej uvek izuzetna. Mnogo očekujem u olimpijskoj godini, ali da se snovi ispune moram i mnogo da radim – rekla je Zorana Arunović.

Nagrade su uručene na tradicionalnoj proslavi 67. rođendana crveno – belih. Veliki broj uglednih zvanica pozdravio je predsednik Izvršnog odbora SD Crvena zveda Aleksandar Boričić. Evo i ostalih priznanja:

Najbolji sportista: Mihajlo Mitić (odbojka).

Najbolji klub: odbojkaška muška ekipa.

Najbolji trener: Aleksandar Trpković (džudo).

Najbolji mladi trener: Dejan Kekić (kik boks).

Najbolji junior: Aleksndar Cvetković (košarka).

Najbolja juniorka: Snežana Prodanović (karate).

Najbolja juniorska ekipa: mačevalački klub.

Najbolji kadet: Igor Kovačić (Kuglanje).

Najbolja kadetkinja: Mina Popović (odbojka).

Najbolji kadetska ekipa: fudbalski klub.

Najbolji pionir: Marko Perić (atletika).

Najbolja pionirka: Tamara Dajmanović (atletika).

Najbolji pionirska ekipa: plivački klub.

Nagrada za životno delo: Vladimir Jorga, Ilija Jorga (obojica karate), Mića Jovanović (fudbal).

Poslovni partner godine: Kopanija „Lukoil“.

Specijana nagrada: veterpolo klub.

Medijska linost: Milopš Biković, glumac.