XS
SM
MD
LG

Stonoteniserke STK "Čoka" juniorske državne prvakinje za sezonu 2011/2012

Na ekipnom prvenstvu za juniore i juniorke desilo se iznenađenje. Na ogromno zadovoljstvo svih članova našeg kluba mi smo ti koji su priredili najveće iznenađenje u proteklih nekoliko godina – pobedili smo „VELIKU Sentu“. Naravno da imamo pravo da se radujemo, ali nipošto nećemo i ne želimo da se rugamo najvećem našem klubu u poslednjoj deceniji. Pre finalne utakmice znalo se da će igračice Sente i našeg kluba doći do finala i da će međusobni susret odlučiti prvaka. Pošto je bilo 6 ekipa igralo se po principu svako sa svakim. I Senćanke i naše igračice maksimalnim rezultatom pobedile su: Flip, Vojvodinu iz Novog Sada, Obilić iz Novog Kneževca i Zmajeva.

Početak finala kakav se samo poželeti može, nakon početne treme i izgubljenog prvog seta, Fenjveši Ana Žofia, istinski junak ovoga meča pobedila je fanatičnom borbenošću favorizovanu Maksuti Anetu, 3:1 i 1:0 za nas. Nastavak je bio još lepši, nakon prvog izgubljenog seta Radonjić je dobila sledeća tri protiv Đurčik za 3:1 i 2:0 u meču. U ovom momentu počela je da se budi nada da je čudo možda ipak moguće.

Da se ne radujemo previše pobrinula se Popov Branislava sa „glatkih“ 3:0 protiv Kormanjoš Žanike. Žanika je samo na momente pokazala ono što treneri od nje na treninzima zahtevaju, a verujemo da će u narednom periodu biti još bolje, jer taj nam bod JAKO treba. Da ovaj meč neće biti lak pokazala je Maksuti Aneta. Najbolja igračica u državi je nakon 1:1 protiv Radonjić Aleksandre „dodala“ gas i lako pobedila sa 3:1 i izjednačenje u meču na 2:2.

Kada smo polako počeli da proklinjemo „zlu sudbinu“ i da prizivamo sve Bogove, rešenje je došlo u igri Fenjveši Ana Žofie. Igračica iz Bačke Topole koja je u naš klub došla kako bi napredovala i radom izborila mesto u državnom timu, odigrala je izuzetno borbeno, fanatično uporno i sa 3:0 pobedila prilično nervoznu Đurčik. Briljantne igre koje je Aliz prikazala proteklih nedelja na međunarodnim takmičenjima ostavile su traga i bila je primetna velika nervoza, posle dva relativno lako dobijena seta, u trećem je Fenjveši vodila 7:3, Đurčik je izjednačila na 7:7, zatim je Đurčik imala dve set lopte, međutim Fenjveši je dala sve od sebe i izjednačila na 10:10. Nova set lopta za Đurčik koju je spasila Žofia i povela sa 11:10. Aliskini nervi nisu izdržali i pogrešila je servu za 12:10 u trećem setu, 3:0 u partiji i 3:2 u celom meču.

Velika pobeda, radujemo se svi u klubu, pobeđen je veliki rival i titula se vratila u Čoku posle više od deset godina. U trenutcima sreće svesni smo činjenice da je za nas ovo „malo finale“, pošto očekujemo da ćemo u nastavku seniorskog takmičenja ući u finale „play off“-a i tamo u „velikom finalu“ pokušati da ponovimo ovaj uspeh. Neće biti lako, čekaće nas izuzetna senćanska publika, Mirković Brigita i igračice Sente koje će goreti od želje da dokažu da je ovaj poraz samo plod umora, spleta nesrećenih okolnosti i slučajnost.

Ipak, imamo pravo da se nadamo, a kako dolazi proleće „led je probijen“, a od nas samih zavisi da li ćemo imati snage za veće domete, sada uživamo u "ogromnoj" pobedi.

Strucni stab i zenska juniorska ekipa STK "ČOKA" Drzavni prvak sezona 2011/2012