XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Udruženje biciklista Ciklo svet Srbija proslavilo deset godina plodnog rada

Udruženje biciklista Ciklo svet Srbija proslavilo je, na progodnoj svečanosti u hotelu Bristol u Beogradu, deset godina plodnog rada.  - Možemo da budemo zadovoljni onim što smo uradili– rekao je predsednik udruženja Ivan Puja. – Od desetak članova koji su se okupili 12. decembra 2001. doživeli smo da danas sa ponosom možemo da kažemo da nas ima 125. Učestovali smo u svim rekreativnim ali brojnim  takmičarskim manifestacijama u biciklizmu. U kategoriji masters naši članovi se uspešno nadmeću i u Ligi Srbije u drumskom biciklizmu i Dunavskom kupu a naša „Ciklo berza“  privukla je mnogo mladih da počnu da se bave biciklizmom.

Obeležavanju desetogdišnjice prisustvovao je veliki broj uglednih biciklističkih radnika, generalni sekretar BS Srbije  Petar Rokvić, predsednik BS Beograda Nebojša Popov, predsednik i generalni sekretar BS Vojvodine Nebojša Subić i Jadranka Bjelica, predstavnik kluba Čukarički, u kome su ponikli mnogi članovi Ciklo sveta Srbija, Nikola Jakovljević,  šef stručnog štaba novosadskog Elita i direktor Dunavskog kupa Tibor Tarjan i drugi..

Predsednik udruženja Ivan Puja  je najavio program i kalendar za sledeću godinu. Izdvajaju se dvodnevna vožnja uz ekološku akciju Beograd – Vrdnik - Beograd, učešće u višednevnoj turi u organizaciji BSV, vožnja Beograd -manastir Lelić- Beograd  i učešće na biciklističkom maratonu u Sloveniji.
- Čast i zadovoljstvo mi je što sam postao predsednik u jubilarnoj godini koja je bila i prekratnica udruženja – dodao je Puja. - Želim da se zahvalim na dosadašnjem radu osnivačima, kao i svim članovima. Ove godine smo preregistvovali udruženje, sastavljen je i  novi  Upravni odbor. Organizovali smo više jednodnevnih tura i dve višednevne. Naše udruženje je dalo veliki doprinos razvoju rekreativnog biciklizma  pa će  da će u buduće jedan od zadataka biti omasovljavanje članstva, kao i školovanje rekreativaca kao učesnika u saobraćaju. Najbitnije je da je Ciklo svet nastavio da živi i radi. Mnogi sportski radnici koji su ovde su takođe pomogli u tome. Dobrog rada ne bi bilo bez pomoći sponzora ali i sredstava javnog informisanja. Na kraju i jedna lična zahvalnost onima koji su me kao klinca sa 13 godina uveli u svet biciklizma, Nebojši Popovu i Petru Rokviću. Trpeli su me, učili, vodili, a evo i doživeli da i ja njih pozovem na jednu biciklističku svečanost

Zahvalnice za desetogodišnjicu udruženja dobili su predsednik Biciklističkog saveza Srbije Dragan Dostanić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije Petar Rokvić, predsednik Biciklističkog saveza Vojvodine Nebojša Subić, predsednik Biciklističkog saveza Beograda Nebojša Popov i sekretar Biciklističkog saveza Beograda Ranko Marić.
Među nagrađenima su i dugogodišnji članovi -  prvi predsednik  Aleksandar Dodić, jedan od četiri dosadašnja predsednika Vlada Vuković, a od aktivnih članova Spasoje Spasojević prvi učesnik Breveta iz Srbije, najstariji član Zoran Kovačević kao i  Jelena Mijatović, koja je od druge sezone član Ciklo sveta, najaktivnija biciklistkinja i sekretar. Ciklo svet Srbija je dobio plakete od Biciklističkog saveza Srbije, BS Vojvodine i Beograda, kao i od Biciklističkog kluba Elit.