XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Mirković i Partizan pobednici Dunavskog Kupa

Aleksandar Mirkovic, biciklista novosadskog Fanatika i ekipa Partizana pobednici su 19. „Dunavskog kupa“ najamasovnijeg takmicenja amatera, mastersa i mladih takmicara (ispod 13 godina) u regionu, završenom finalnim trkama u Sremskoj Kamenici.

Organizator klub Elit iz Novog Sada, uz pomoc sponzora „Ciklomanije internacional“ i Vitalikuma, kao i prijatelja ovog takmicenja darovao je Mirkovica skupocenim ramom za bicikl i tradicionalnom „Zlatnom amforom“, dok je crno belima pripala „Zlatna amfora“ za najbolji klub. „Zlatnu amforu“ zajednicki daruju Zlatara Tarjan iz Novog Sada i Grncarska radionica Miljana Stankovica iz Zrenjanina. Mirkovicu je ovo treca uzastopna pobeda u „Dunavskom U prvoj finalnoj trci pobedio je Luka Kotur iz Partizana, ispred Filipa Cengica iz Vinkovaca i Aleksandra Mitica iz Partizana.

U drugoj, slavio je Nikola Grbic (Štrpce), drugi je bio Kotur a treci Filip Teofilovic (Partizan). Prva finalana trka bodovana je i za drumsko Prvenstvo Vojvodine. U trci mastersa najbolji je bio Stevica Pejovic (Karavelo, Kikinda), ispred Aleksandra Mirkovica iz Fanatika i Dimitrija Dolge iz Elita. Kod starijih mastersa redosled je bio Aleksandar Mirkov (Elit), Ðura Puškaš (Vojvodina). Sva tri prva mesta u trci kadeta pripala su vozacima subotickog Spartaka: Borisu Kopunovicu, Milan Dragojlovicu i Mišelu Sekerešu.

U trci mladih kadeta slavio je Dario Nimcevic ispred Dimitrija Todorovica (obojica Spartak) dok je trece mesto pripalo Nebojši Bogdanovicu (S tim, Sombor).

U konacnom plasmanu Dunavskog kupa, Mirkovic je bio bolji od Dolge i Grbica. Najuspešniji po kategorijama bili su- dame: Ivana Mijucic (Tena kajzen, Zagreb), mladi kadeti: Dario Nimcevic (Spartak), kadeti: Kemal Hadžiabdic (Tuzla), amateri: Nikola Grbic (Štrpce), mastersi: Aleksandar Mirkovic (Fanatik) , stariji mastersi: Hajrudin Trle (Tuzla) i mastersi + 60: Mihajlo Vidakovic (Vojvodina).