XS
SM
MD
LG

Bicikliѕam: Der osmi u četvtroj etapi trke "Oko Bugarske"

Veoma tešku četvrtu etapu trke „Oko Bugarske“ u kategoriji 2.2 za svetske bodove od Šumena do Dobriča (145 km) srpski biciklista, reprezentativac kragujevačkog Radničkog Žolt Der završio je na odličnom osmom metsu u sprintu velike grupe biciklista. Visoko se plasirao i Ivan Stević, reprezentativac Partizan Pauer muva na 15. mestu.
- Nije se završilo kako smo planirali da neko od naših reprezentativaca bude na postolju, ali je i ovo dobar signal da su srpski biciklisti iz dana u dan sve bolji i očekujem u nastavku osvoje i toliko važne olimpijske bodove – posle etape bio je optimista selektor Radiša Čubrić, kome u stručnom štabu asistira i predsednik Stručne komisije BSS Radomir Pavlović.

U četvrtoj etapi pobedio je   Rus Tomofej Kritski iz Itera Kaćuše odsprintavši na cilju iskusnog Bugarina Svetislava Čanlijeva internacionalca u turskoj Konji posle 3:35,27 časova vožnje.  Treće mesto pripalo je bugarskom biciklisti Nikolaju Mihajlovu koji vozi za francuski tim „Selekcija Provanse“ čiji je sprortski direktor legandarni bugarski biciklista i trener Hristo Zajkov. Imao je 16 sekundi zaostatka. Potom je došla velika grupa od blizu 80 biciklista sa zaostatkom od 18 sekundi sa svim srpskim reprezentativcima: 23. Marko Stanković, 34.  Esad Hasanović, 35. Jovan Zekavica 60. Nebojša Jovanović.

U generalnom plasmanu nije došlo do promene. Martin Grašev (Bugarska, Nesebar) i dalje nosi žutu majicu, koju je, kako misle neki stručnjaci, osvojio u veoma sumnjivim okolnostima, jer ga je u trećoj etapi grupa jurila, poslednjih 15- 20 km, sa  60 km na čas i nije uspela da ga ulovi. Drugi je Bugarin Spas Đurov (Nesebar) a treći Valeri Kajkov (Rusija, nacionalni tim). Pozicije u generalnom porteku srpskih biciklista su: 44. Hasanović +2,08 minuta , 52. Stević + 2,23, 56. Jovanović + 2,31, 73. Stanković + 3,34, 87. Der + 7,09, 100. Zekavica + 10,51 minut zaostatka. Ukupno je u karavnu 111 biciklista. Peta etapa je Dobrič – Nesebar 152 km.